Benim Çocuğum Yapmaz Demeyin

Benim Çocuğum Yapmaz Demeyin

Yayınlanma:
Benim Çocuğum Yapmaz Demeyin

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, uyuşturucu ile mücadelenin bir toplumsal bir seferberlik olduğunu belirterek; “Toplumu içten içe yok eden bu illete karşı tüm kesimler duyarlı olmalıdır. Anne ve babalar asla benim oğlum yapmaz dememelidir” dedi. 

 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Merkezi tarafından 47 ilde uygulanan ve onlardan birisi olan Isparta’da ‘Mahallene ve Okuluna sahip çık! Uyuşturucuya hayır!' sloganıyla gerçekleştirilen konferansların birisi de dün İHH Isparta Temsilciliğinin ev sahipliğinde Isparta’da gerçekleştirildi. İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans dün saat 14.30’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa; Vali Yardımcısı Şenol Kaya, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Isparta Uyuşturucu Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Derneği Başkanı İbrahim Uzunköprü, İl Müftü Vekili Mevlüt Şahiner, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

AKÇİL; “UYUŞTURUCU İLE 

MÜCADELEDE HASSASİYETİMİZ VAR” 

Programın açılış konuşmasını İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil yaptı. Akçil konuşmasında; “1992 yılında kurulan Vakfımız kısa zamanda 36 ülkeye yayılarak faaliyetlerine başlamış ve şuanda yüzbinlerce mağdur ve mazlum vatandaşa hizmet vermektedir. Vakfımızın amacı, temel hak ve hürriyetleri ellerinden alınan, mağdur ve mazlum duruma getirilmiş kitlelere hizmet etmektir. Büyük bir iyilik hareketi olan Vakfımız, iyiliğin artması ve kötülüğün önlenmesi için çalışmaktadır. 

“ISPARTA KONFERANS 

DÜZENLENEN 47 İLDEN BİRİSİ” 

Vakfımızın Genel Merkezi tarafından ‘Mahallene ve Okuluna Sahip Çık! Uyuşturucuya Hayır!’ başlığı altında bir çalışma başlatılmış ve Türkiye'de son 4 yılda hızla yayılan uyuşturucu ve madde bağımlılığı sorununa dikkat çekmek, sivil toplum ve kamu kurumları işbirliğinin arttırılması ve toplumda duyarlılık bilincinin geliştirilmesini hedeflenerek bir dizi konferanslar düzenlenmektedir. Bu doğrultuda; ilk konferansımızı bugün burada gerçekleştiriyoruz. Genel Merkezimiz, Türkiye'nin uyuşturucu bağımlılığı ve suç oranının yüksek olduğu 47 şehrin 31'inde konferanslar düzenleyerek uyuşturucu sorunu ve madde bağımlılığı ile alakalı farkındalık oluşturmak ve bunlarla mücadele için bilinçlendirme çalışmaları yürütecektir. Bu illerden birisi de bizim ilimiz Isparta’dır. Hepimizin malumu olduğu üzere ilimizde de Türkiye’de olduğu gibi uyuşturucu olayı adeta salgın haline gelmiştir. Bu çok vahim bir durumdur. Gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Biz de Isparta’da uyuşturucu ile mücadele etmeye katkı da bulunmak ve özellikle aileleri uyarmak için önümüzdeki günlerde bu konuda uzman isimleri davet edeceğiz. Uyuşturucu başta olmak üzere her türlü zararlı alışkanlıklardan bu gençlerimize sahip çıkmalıyız. Bu doğrultuda, bugün burada gerçekleştirmekte olduğumuz konferansımız için bizlerden desteğini esirgemeyen başta sayın Valimiz Şehmus Günaydın, Vakfımız Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi sayın Osman Atalay’a, Isparta Uyuşturucu Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Derneği Başkanı sayın İbrahim Uzunköprü ve yönetimine, İl Müftülüğüne, Diyanet – Sen Isparta Şubemize, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

ATALAY; “TÜRKİYE’DE UYUŞTURUCU KULLANIM 

YAŞI 12 – 17 YAŞ ARALIĞINA KADAR İNDİ” 

Programda daha sonra uyuşturucu ile ilgili sunumlara geçildi. Bu doğrultuda bir konuşma yapan İHH Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, Türkiye'de uyuşturucu maddeyle tanışma ve bunu kullanma yaşının 12 - 17 yaş aralığına kadar düştüğünü söyledi. Bunun nedeninin uyuşturucunun çok ucuza satılması olduğunu belirten Osman Atalay, Türkiye'de en çok kullanılan uyuşturuculardan ilk sırada kimyasallar olduğuna dikkati çekti.

“BAĞIMLILIK TOPLUM 

PROBLEMİ HALİNE GELDİ” 

Yetişkinler ve çocukların ortak bir bağımlılıkta buluştuğu nokta olduğunu dile getiren Atalay; “O da teknoloji bağımlılığı. Türkiye'de 71 milyon mobil kullanıcı var. 2017 yılında yapılan bir ankete göre, ortalama bir Türk vatandaşı günde 4 saatini televizyona bağımlı olarak, 2 saat 59 dakika ise cep telefonuna bağımlı olarak yaşıyor. Yani teknoloji bağımlılığı da bizim çok önemli bir problemimiz haline geldi” şeklinde konuştu.

“PROBLEMİN ÇÖZÜMÜ 

AİLE VE OKULDA”

Atalay, çocukların karakterinin, kişiliğinin ve öz güveninin aileyle okulda geliştiğini, dolayısıyla da bağımlılıkla mücadelede iki toplumsal kurumun etkili olduğunu savunarak, şöyle devam etti: “Çocuk, çocukluğunu da ergenliğini de yetişkinliğini de okulda yaşıyor. Ailenin 5 yaşına kadar çocuk üzerinde bir etkisi var ama 5 yaşından sonra çocuğun en büyük sosyal topluluğu çevresi okul oluyor. Bu noktada okulu ve öğretmenleri çok önemli görüyorum. Okullarımızın kalitesini yükseltmek öğretmenlerimizin de yaşam standartlarını yükseltmek birinci görevimiz olmalı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

“TEDAVİDEN SONRA GENÇLERİN 

İŞLE MEŞGUL EDİLMESİ LAZIM” 

Atalay, madde bağımlılarının tedavilerinin ardından daha zor bir süreç yaşadıklarını değinerek, Batı'da ve Türkiye'de tedavi gören madde bağımlılarının yüzde 90'ının bir ya da iki yıl sonra tekrar maddeye geri başladığını aktardı. Merkezlerde tedavi olan bir genci muhakkak kamu ya da özel bir kurumda işle meşgul etmek zorunda olunduğunu kaydeden Atalay; “Yoksa bu yatırımlar, tedaviler, enerjiler boşa gitmiş olacak diye düşünüyorum” dedi.   

Program’da Sağlık Müdürlüğünden Uzman Ülfet Bayraktar ve Isparta Uyuşturucu Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Derneği Başkanı İbrahim de sunumlarını gerçekleştirdiler. Program, soru – cevap ile sona erdi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum