Benzine Yine Zam

Ham petrol fiyatlarındaki artışa paralel olarak benzinin litre fiyatına 9 kuruşluk zam yapıldı. Zamlı tarife, uygulanmaya başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Eylül 2012 11:23
Benzine Yine Zam

Geçen hafta gelen 26 kuruşluk zamın ardından gece yarısından itibaren yürürlüğe giren 9 kuruşluk zamla birlikte 95 oktan benzinin litresi 4.82 TL'ye yükselecek. 2.07 Euro'ya denk gelen bu rakamla Türkiye, Norveç'in önüne geçerek dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkesi olacak.
Benzine en son geçtiğimiz 22 Eylül'de ÖTV zammı gelmişti. 2012 yılı bütçe açığının, tahminlerin 14 milyar lira üzerinde gelecek olması, ÖTV oranlarının artırılmasına neden olmuştu.1 litre benzinden alınan 1 lira 87 kuruşluk ÖTV, 2 lira 17 kuruşa yükselmişti.

ÖTV artışları, akaryakıtın yanı sıra alkol ve tapu harçlarının da artmasına yol açmıştı.

VERGİ ZAMMIYLA BERABER DÜNYA ŞAMPİYONUYUZ
Geçtiğimiz günlerde akaryakıtın kendisine değil ama vergisine gelen zamla birlikte dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanmamıza sadece 6 kuruş kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum