Beşiktaş - Tromsö Maçı

Beşiktaş, tarihinin önemli sınavlarından birisine çıkıyor. Fenerbahçe’nin 2 yıl men cezasının CAS tarafından onanmasının ardından gözler Siyah-Beyazlılar’a çevrildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ağustos 2013 14:59
Beşiktaş - Tromsö Maçı

Tromsö’ye ilk maçta 2-1 mağlup olan Kartal, bugün kazanarak turu geçmenin peşinde. Camianın futbolculardan beklentisi büyük. CAS, Beşiktaş ile ilgili kararını yarın verecek. Eğer ceza onanırsa, Siyah-Beyazlılar bu sezon Avrupa’da yer alamayacak. Ancak Tromsö karşısında alınacak kötü bir sonuç, Avrupa’dan 2 yıl uzak kalmak anlamına geliyor. Ümraniye’de kapılar kapandı, futbolcuları ise hırs bastı. İlk karşılaşmada birisi penaltıdan 2 gol yiyen Kartal’da oyuncular, Tromsö karşılaşmasına kendilerini hazırlamış durumda. Tek bir hedef var, o da Norveç ekibini saf dışı bırakmak.

Tolga forma giyecek
Olimpiyat Stadı’nda oynanacak olan mücadele önceside Beşiktaş’ta moraller üst seviyede. Kayseri Erciyes galibiyetiyle ligde zirveye yükselen Siyah-Beyazlılar’da bir de Tolga sevinci yaşanıyor. Son maçta kafasına aldığı darbe nedeniyle oyuna devam edemeyen ve 1 gün boyunca Ümraniye’de gözlem altında tutulan tecrübeli file bekçisi, bugün sahadaki yerini alabilecek. Rakibi detaylıca analiz eden Bilic de turdan umutlu. Tecrübeli teknik adam, son maçtaki kadroyu bozmayacak. Erciyes önünde takımın en etkili ismi olan Gökhan Töre, yine ilk 11’de olacak. Saat 20.30’da başlayacak olan mücadeleyi Polonyalı Marcin Borski yönetecek.

‘Çok ümitli olmamak gerekir’
Fenerbahçe dosyasıyla Beşiktaş dosyası tamamen birbirinden bağımsız iki ayrı dosyadır. Ancak UEFA’nın kararlarına baktığımızda hem Beşiktaş, hem de Fenerbahçe açısından ceza verilmesine sebep olan husus, 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin şikeyle alakalı kulüp yöneticilerine vermiş olduğu cezadır. UEFA, bu kararı baz alıp, “Bunlar bende şikeyle ilgili makul şüpheler uyandırıyor. Bu nedenle ceza veriyorum” demiştir. CAS da UEFA’nın yürüttüğü bu mantığın Fenerbahçe açısından doğru olduğunu söyledi.


Muhtemel 11'ler
Beşiktaş:
Tolga, Serdar, Sivok, Escude, Ersan, Veli, Hutchinson, Gökhan, Fernandes, Olcay, Almeida

Tromsö: Sahlman, Koppinen, Norbye, Fojut, Kristiansen, Bendiksen, Drage, Andersen, Johansen,Pritchard, Ondrasek

STAT: Atatürk Olimpiyat

SAAT: 20.30

YAYIN: D-Smart / 77. kanal

HAKEM: Marcin Borski

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Norveç temsilcisi Tromsö ile oynayacakları karşılaşmanın, kendileri açısından sezonun şimdiye kadarki en önemli maçı olacağını söyledi.

Slaven Bilic, takım kaptanı Tomas Sivok ile birlikte BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, "Büyük bir maç oynayacağız. Sezonun şimdiye kadarki en önemli maçı. Zor bir karşılaşma olacak. İlk maçtaki performanstan, skordan ben ve oyuncularım memnun değiliz. Orada istediğimiz performansı gösteremedik" diye konuştu.

CAS kararı
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemisi'nin (CAS), Fenerbahçe'nin cezasını onadığının hatırlatılıp, "Beşiktaş'ın cezası da cuma günü netleşecek. Bu durum Tromsö maçı öncesi futbolcularınızı etkiler mi?" sorusuna Bilic, şöyle yanıt verdi: "CAS konusunda bizim elimizde olan birşey yok. Oyunculara da bunu anlatmaya çalıştık. Tamamıyla yarınki maça konsantre olmak istiyoruz. Bugün çıkan karardan sonra mutlaka kafalarının bir yerinde olacak. Bunu engellemek zor. Biz tamamen yarınki maça odaklandık. Sezonun en önemli maçı ve yarın kazanmak için çıkacağız."

Transfer konusu
Slaven Bilic, sol beke transfer yapıp yapmayacakları sorusuna, "Transfer konusunda araştırma aşamasında değiliz, sonuçlandırmaya çok yakınız ve çalışmaya devam ediyoruz. Bir kişi var olursa harika olur, olmasa da. Çünkü harika bir kadromuz var. Bu transfer için 4 haftadır çalışıyoruz. Bize de bağlı değil, başka türlü şeyler de var" diye yanıt verdi.


Mütevazı olacağız
UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Beşiktaş'ın karşısına çıkacak Norveç temsilcisi Tromsö'nün teknik direktörü Agnar Christensen, tur konusunda umutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Christensen, ilk maçta elde ettikleri 2-1'ik galibiyetin avantajıyla geldiklerini belirterek, "Bu tarz maçları seven ve akıllı oynayan takımımız var. Mütevazı davranacağız. Sonuç konusunda olumlu düşünüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.