Beşiktaş'ın Tarihi Çağrısına Engel Çıktı

Beşiktaş Fenerbahçe'nin aldığı bir maç seyircisiz oynama cezasının ertelenmesi için TFF'ye başvurmuştu. Ancak Beşiktaş'ın Türkiye Futbol Federasyonu'na yaptığı tarihi çağrıya disiplin talimatının 99. maddesi engel oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Nisan 2014 13:05
Beşiktaş'ın Tarihi Çağrısına Engel Çıktı

Tahkim Kurulunun Fenerbahçe'nin 1 maçlık seyircisiz oynama cezasını onamasının ardındanBeşiktaş Kulübünden TFF'ye gelen tarihi çağrı gözleri futbol federasyonuna çevirdi.
Siyah-beyazlı kulübün futbol federasyonundan bu bu cezayı ertelemesini ya da kurallar dahilinde başka bir formül bulmasını isterken disiplin talimatının 99. maddesinin bu değişikliğe ve iptale engel olduğunu ortaya çıktı.

Beşiktaş Kulübü'nun "Biz de diyoruz ki; madem futbol sevgidir, dostluktur, kardeşliktir. Madem futbol taraftarla bir olma, coşma ve kutlama yapmaktır. İşte bu yüzden Türkiye Futbol Federasyonu, şampiyonluk coşkusu yaşamak isteyen Fenerbahçe taraftarı için bu cezayı ertelesin ya da kurallar dahilinde başka bir formül bulsun" açıklamasına karşılık disiplin talimatının "Affedilmezlik" başlığı altındaki 99. maddede "Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılan kişiler bu talimatta öngörülen durumlar dışında hiçbir makam ve kişi tarafından affedilemez ve haklarında verilen cezalar değiştirilemez" denmesi federasyonun elini kolunu bağlamış oldu.

İşte o madde!

MADDE 99 - AFFEDİLMEZLİK
Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılan kişiler, bu talimatta ön görülen durumlar dışında hiçbir makam ve kişiler tarafından affedilemez ve hakkında verilen cezalar değiştirilemez.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.