Beşiktaşta '10' Numara Transfer

Geçtiğimiz sezon transferde beklenen hamleleri yapmadığı için eleştirilen Beşiktaş, yeni sezonda bambaşka bir politika izledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2013 11:27
Beşiktaşta '10' Numara Transfer

Tarih 13 Haziran Perşembe... Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na 3 gün kala, transfer çalışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Lig TV canlı yayına katılan Orman, "Almeida kalsa da kalmasa da bir forvet almayı düşünüyoruz. Bunun dışında kaleci, stoper, sol bek, sağ bek, ön libero ve kanatlara yatırım yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

10 TRANSFERE 10.6 MİLYON EURO
Bu sözlerin üzerinden yaklaşık 3 ay geçerken, Başkan Orman dediğini yaptı. Beşiktaş, 2013-2014 sezonu için neredeyse yeni bir takım kurdu. Son olarak bonservisi Corinthians'ta olan Flamengo'nun sol beki Ramon de Moraes Motta'yı kiralanan siyah-beyazlılar, Brezilyalı futbolcu ile birlikte 10'uncu transferini gerçekleştirdi.

Kaleci, sağ bek, stoper, sol bek, ön libero, sağ kanat, oyun kurucu, forvet. Beşiktaş, tüm bölgelere en az bir takviye yaparken, 'bir numara' ve forvet için 2'şer oyuncuyu kadrosuna kattı. Kanadalı Atiba Hutchinson, Nijeryalı Michael Eneramo ve 25 yaşındaki Motta'ya bonservis ödenmezken, 8 oyuncu için bonservis ve kiralama bedeli olarak kulüp kasasından çıkan toplam rakam sadece 10.6 milyon euro oldu.

Kaleci: Tolga Zengin, Günay Güvenç
Defans: Serdar Kurtuluş (sağ bek), Pedro Franco (stoper), Ramon de Moraes Motta (sol bek)
Orta saha: Atiba Hutchinson (ön libero), Sezer Öztürk (oyun kurucu), Gökhan Töre (sağ kanat)
Forvet: Michael Eneramo, Ömer Şişmanoğlu

3 MAÇTA 9 PUAN VE 8 GOL
Siyah-beyazlı takım, Spor Toto Süper Lig 'in ilk 3 haftasına damgasını vurdu. Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor ve Gaziantepspor'u mağlup eden Kartal, ligde 3'te 3 yapan tek takım oldu.
Ligde 144 hafta aradan sonra liderlik koltuğuna oturmayı başaran Beşiktaş, rakip filelere 8 gol gönderirken, kalesinde sadece 2 gol gördü. Yeni transferlerden Gökhan Töre, attığı 2 golle öne çıkan isimlerden oldu.
KERİM FREİ BEKLENİYOR
Beşiktaş'ın, transfer döneminin sona ereceği yarın bir transfer daha gerçekleştirmesi bekleniyor. Fulham'ı 3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında ikna eden siyah-beyazlı kulübün, prensipte anlatığı milli futbolcu ile sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşme imzalayacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.