Beslenme Dostu Okulda Aşure Kazanları Kaynadı

Beslenme Dostu Okulda Aşure Kazanları Kaynadı

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2019 17:25
Beslenme Dostu Okulda Aşure Kazanları Kaynadı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen “Beslenme Dostu Okul” projesi faaliyetleri kapsamında Cumhuriyet İlkokulu’nda aşure etkinliği düzenlendi. Çocuklara sağlıklı beslenmenin önemi anlatılırken, aşureler de afiyetle yendi…

Cumhuriyet İlkokulu dün anlamlı bir etkinliğe imza attı. Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen Beslenme Dostu Okul programı kapsamında Cumhuriyet İlkokulu öğrenci ve velilerine aşure ikram edildi.

Okul bahçesinde düzenlenen programa okul yönetici ve öğretmenleri, Memur Sen Kurucu İl Başkanı ve Sivil Toplum Hareketi İl Temsilcisi Mustafa Sağlam, Memur Sen İl Temsilcisi Erdal Demiralay, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve öğrenci velileri katıldı. Okul Müdürü Hüseyin Kuşaksız, programla ilgili yaptığı açıklamada; “İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen Beslenme Dostu Okul programı kapsamında bugün aşure etkinliği düzenliyoruz. Sağlıklı nesiller için beslenme dostu okul projesine Cumhuriyet İlkokulu olarak büyük önem veriyoruz. Öte yandan biliyorsunuz Muharrem Ayındayız. Bu vesile ile de aşuremizi kaynatmış olduk. Katılan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.



İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de “Beslenme Dostu okul faaliyetleri kapsamında Cumhuriyet ilkokulunda aşure etkinliği düzenlenmektedir. Bu etkinliği düzenlememizin nedeni çocuklarımızın sağlıklı besinlere erişiminin sağlanması ve sağlıklı beslenme alışkanlığının kazandırılmasıdır. Zengin malzemelerle yapılan aşure sağlık açısından faydalı, doyurucu, besleyici bir besindir. Çocuklarımızda birlik beraberliğimize vurgu yapmak için farklı lezzetlerin bir araya geldiği aşure tatlımız gibi farklılıkların bir arada birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasının önemine vurgu yamak istedik” ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.