Beton Uygun Atılmazsa Ölürüz

Beton Uygun Atılmazsa Ölürüz

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2018 11:15
Beton Uygun Atılmazsa Ölürüz

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi Şeref Korkmaz, bir yapıda beton durumunun son derece önemli bir unsur olduğunu belirterek; “Üretilen beton ne kadar iyi ve ne kadar mukavemetli olursa olsun inşaat mahallinde nakli ve işlenmesi uygun yapılmadığı sürece hiçbir önemi yoktur” dedi. 

İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilciliğinde görev değişiminin ardından aktif çalışmalar da başladı. Temsilcilik, bu doğrultuda insan hayatını yakından ilgilendiren ve son derece önemli bir organizasyona imza atarak ‘Beton Çalıştayı’ düzenledi. 

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ 

ODASINDAN BETON ÇALIŞTAYI 

Sıcak ve soğuk havalarda beton dökümü konulu çalıştay dün saat 10.00’da Oda hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, İnşaat mühendisleri başta olmak üzere inşaat sektörüyle ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. 

KORKMAZ; “BETON KONUSU 

İNSANHAYATIYLA BİREBİR İLGİLİDİR” 

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan Çalıştay’ın açılış konuşmasını İnşaat Mühendisleri Odası Isparta Temsilcisi İnşaat Mühendisi Şeref Korkmaz yaptı. Başkan Korkmaz konuşmasında, Türkiye’nin deprem bölgesinde olduğunu, ısparta7nın ise birinci derecede deprem bölgesinde olduğunu belirterek, bu noktada beton dökümünün insan hayatını yakından ilgilendiren en önemli unsur olduğunu söyledi. 

“BİZLER, “TOPLUM SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ MESLEKİ SORUMLULUKLARIMIZIN AYRILMAZ BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYORUZ” 

Konutların yapımında uygun beton kullanılmaması durumunda en küçük depremde ölümlerin yaşanabileceğini vurgulayan Korkmaz; “Biz inşaat Mühendisleri mesleki bilgi beceri ve deneyimlerimizin toplumun ortak çıkarları, insan refahının gelişimi, evrensel insani kazanımların ve kültürel mirasın korunması, toplumun sağlığı, güvenliği ve refahı, doğayı ve çevreyi korumayı, onlara zarar vermemeyi mesleki sorumluluklarının ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. 

“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ” 

Bu bağlamda biz Isparta Temsilciliği olarak ilimizde gerçekleştirilen mesleki yatırımlarla yakından ilgileneceğimizi ve katkı sağlamak için her türlü desteğe hazırız. Odamız öncelikle meslek faaliyetlerinin konuşulduğu, toplumu ilgilendiren konularda çözümler üreten ve kamuoyu oluşturabilen bir merkez haline gelmesi konusunda gereken tüm çabaları sarf edeceğiz. 

“İNSANLARIMIZIN YAŞADIĞI YAPILARI 

GÜVENLİK AÇISINDAN YETERLİ GÖRMÜYORUZ” 

Bilindiği gibi, ülkemiz bir deprem ülkesidir. İlimiz Isparta ise birinci derece deprem bölgesinde yer alan bir şehirdir. Dolayısıyla, ülke olarak her yıl yıkıcı nitelikte depremlerle karşılaşıyoruz. Can ve mal güvenliği çoğu zaman önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. İnsanlarımızın güvenli yapılarda yaşamasını önemli görmekle birlikte yeterli bulmuyoruz. Yaşanabilir bir çevrede güvenli, sağlıklı, mekanik aksamı sorunuz çalışan insana dost, çevreye uyumlu çağdaş bir yapıda oturmanın bilimsel bir planlama ile yapılabileceğini düşünüyoruz. 

“BÖLGELER ARASI BÜYÜK SICAKLIK 

FARKLIKILARI YAŞANIYOR”

Dört mevsimin yaşandığı ülkemizde hava sıcaklığı bölgelere göre büyük değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin, kış aylarında iç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesindeki ortalama sıcaklıklar sıfırın altında seyrederken, gece ile gündüz arasında önemli sıcaklık değişimleri yaşanabilmektedir. Akdeniz Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise, kış aylarında nisbeten ılık geçerken yaz aylarında sıcaklıklar çok yüksek değerlere ulaşabilmektedir. 

“BETON NE KADAR KALİTELİ OLURSA OLSUN 

DÜZGÜN DÖKÜLMEZSE BİR ÖNEM ARZETMEZ” 

Hava sıcaklığı beton özelliklerini etkileyebilen önemli bir ortam koşuludur ve hava koşullarına bağlı olarak; beton üretiminde, taşınmasında, yerleştirilmesinde ve küründe gerekli önlemler alınmalıdır. Aksi takdirde meydana gelebilecek aksaklıklar betonun dayanımını ve dürabilitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Fabrikada üretilen beton ne kadar iyi ve ne kadar mukavemetli olursa olsun inşaat mahallinde nakli ve işlenmesi uygun yapılmadığı sürece bir önem arz etmemektedir. 

“İLİMİZDE KARŞILAŞILAN 

ORTAK SORUNLARI ELE ALACAĞIZ”

Bu bağlamda, Çalıştayımızda özellikle yapacağımız münazaralarla ilimizde karşılaşılan sorunlara ortak bir yol almayı hedeflemekteyiz. Bu düşüncelerle çalıştayımızın başarılı geçmesini diler, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştay’da daha sonra, Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Uzmanlar beton üretiminden dökümüne kadar yaşanan sorunların ele alındığı sunumlarını yaptılar.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.