Beyazay Derneği’nden Engellilere Bir Müjde Daha

Beyazay Derneği’nden Engellilere Bir Müjde Daha

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2018 11:43
Beyazay Derneği’nden Engellilere Bir Müjde Daha

Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, geçtiğimiz yıllarda düzenledikleri çeşitli proje ve kurslara ilave olarak bu yılda Görme Engellilere yönelik bilgisayar kullanım projesi hazırlayarak İşkur İl Müdürlüğüne sunduklarını söyledi.

Isparta’da engelliler adına önemli proje ve çalışmalara imza atan Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi, yeni bir proje daha geliştirerek hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bu yılki çalışma programları çerçevesinde Görme Engellilere yönelik bilgisayar kullanım projesi hazırladıklarını ve İşkur İl Müdürlüğüne sunduklarını ancak, projenin bir takım eksiklikler nedeniyle geri geldiğini ifade eden Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, projedeki eksiklikleri gidererek projeyi tekrar Müdürlüğe sunduklarını söyledi.

Başkan Aydemir, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, Beyazay Derneği engellilere hizmet eden bir dernek. Engellilerimizin mesleki eğitime olan ilgilerini arttırmak bu sayede onları sosyal yaşama dahil ederek toplumla bütünleşmelerini sağlamaktır. İkinci defa İşkur İl Müdürlüğümüze sunduğumuz projemiz ile görme engellilerimize bilgisayar kullanımı kunusunda mesleki eğitim vererek el becerilerini, yetenek ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine imkan sunarken, tasarladıkları ürünler ile üretime katkıda bulunmalarını sağlayıp bu sayede toplumda var olmalarını arttırmayı amaçlıyoruz.

“ENGELLİLERİMİZİN MESLEK EDİNMELERİ
EKONOMİK KAZANIM ELDE ETMELERİNİ AMAÇLIYORUZ”
Projemizin hedefi, kursumuzun sonunda kursiyerlerimizin bilgisayar kullanımı konusunda mesleki yeteneklerini sertifikayla belgelendirmektir. Engelli bireylerimizin kurs sonunda kursumuz sayesinde ekonomik kazanımlar elde etmeleri ve hayatın içine katılımlarının artması, onların sosyal ve psikolojik açıdan rehabilite edilmelerini sağlamaktır. Projemiz kapsamında; İşkur Müdürlüğümüz de bu konuda bizlere büyük destekte bulunmaktadır.

“PROJEMİZİ İKİNCİ DEFA
İŞKUR’A SUNDUK”
Projemiz; Engelli ve hükümlü çalıştırmayan işverenlerden veya işveren vekillerinden 22 Mayıs 2003 tarihli 4857 Sayılı İş Kanunun 101. Maddesi uyarınca tahsil edilen idari para cezalarının kullanımı hakkında karar vermeye yetkili komisyon 2018 yılı 1. toplantısı, İl Müdürlükleri tarafından komisyona sunulmak üzere gönderilen projeleri görüşmek üzere 9 Nisan 2018 tarihinde yapıldı ve bu toplantıda bizim projemiz olan Görme Engellilere Yönelik Bilgisayar Kullanımı ile ilgili başvuru evraklarımız incelenmiş olup, Güncel proje başvuru formlarının kullanılmaması nedeniyle ilk başvurumuz kabul edilmemişti.

“İL İSTİHDAM KURULUNA
PROJE SUNUMUNU YAPTIK”
Bunun üzerine ilk başvurumuzda kabul edilmeyen projemiz için söz konusu eksiklikleri tamamlayarak İşkur’un kurumsal web sayfasında yayımlanan 2018/2 Başvuru Rehberi ve formu doğrultusunda projemizi revize ederek istenen evrakların güncel hali kullanılarak 8 Haziran 2018 tarihinde tekrar İşkur İl Müdürlüğüne iletilmiş olup, projenin yeniden değerlendirilmek üzere komisyona iletilmesi sağlanmıştır. Bu konuda da Şube Başkanı olarak geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen İl İstihdam Kurulunda da kurul üyelerine gerekli sunumu yaptım. Tüm bu iş ve işlemlerin ardından şuanda Dernek olarak projemizin kabul edilip edilmemesi konusundaki sonucu bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.