Beyazay’dan kan bağışı kampanyası

Beyazay’dan kan bağışı kampanyası

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2018 09:04
Beyazay’dan kan  bağışı kampanyası

Türkiye Beyazay Derneğinin Isparta Şubesi ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle ‘Kan Vermeye Engel Yok’ sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenledi. Şube Başkanı Ahmet Aydemir; “Bu etkinliğimizle kampanya çerçevesinde engellilere ilişkin farkındalık yaratmak istedik” dedi. 

Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesinin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği kampanyaya katılan gönüllüler, Türk Kızılayı'nın Isparta Şehir Hastanesinde kurulan standta kan bağışında bulundu.

Dün saat 11.00’de Şehir Hastanesi Zemin katında oluşturulan staddaki kan bağış kampanyasına Derneğin Isparta Şube Başkanı Ahmet Aydemir, Şube Başkan Vekili Yunus Özler, Yönetim Kurulu üyeleri Şeref Korkmaz ve Mehmet Aydemir ile çok sayıda üye ve gönüllü katıldı. Derneğin Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde yapılan kampanya çerçevesinde engellilere ilişkin farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Engelin yaşamda insanların kendisini yeniden keşfetmesini sağlayan bir durum olarak değerlendirilmesini istediklerini belirten Başkan Aydemir, şunları kaydetti; “Engellilerin kabul edilmeye, toplum içinde birey olarak görülmeye ihtiyaçları var, yoksa onlar kendi yaşamda zorlandıkları noktaları çözmeyi çok güzel becermişler. Gözleri görmese bile elleri ve işitme algıları son derece onlara hizmet verir durumda, onlar kendileriyle barışık durumda. Onlara sevgiyle, ilgiyle, isteklerinin duygu kısmıyla yaklaşırsak bizlerle çok daha barışık hale gelecekler.

“NE KADAR KAN, O 

KADAR CAN DEMEKTİR” 

Bir cana kan verebilmenin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Kan satın alınabilen bir şey değil. Herkesin günü geldiğinde ihtiyacı olabilecek bir şey. Bu ihtiyacı karşılamak için ne kadar çok kan verebilirsek o kadar çok kişiye ulaşırız. Özellikle de Engelliler Gününde olmasının anlamı var. Herkes bir gün yaşamda bu zor noktada kalabilir. Şimdiden bu desteği vererek kendimize bir kaynak oluşturmuş oluruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.