Beyşehir Gölünde Boğularak Can Verdi

Konya’nın Kıreli kasabasına bağlı Tolca Köyünde meydana gelen olayda 1 kişi boğularak yaşamını yitirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2013 12:42
Beyşehir Gölünde Boğularak Can Verdi

Olay Pazar günü 19:00 da Tolca köyünde meydana geldi. Göl kenarına giden Nazım Kayal (17) ve yaşları ufak olan Mustafa Taş,Tahir Çelik ve Tunahan Karademir isimli çocuklar göl kenarında piknik yaptıktan sonra serinlemek için göle girdiler.

Çocuklar göl kenarının derin olmadığı için ileriye açılmak için kenarda duran balıkçı teknesine binerek göle açıldılar. Bir süre sonra teknenin kontrolden çıkması ile panik yapıp göle atlayıp kıyıya dönmek isteyen çocuklardan üçü yüzerek kurtuldu.

Nazım Kayal ise gölde boğlarak can verdi. Olayı yakınlarına haber vererek yardım isteyen çocuklar olay yerine gelen köy halkı ve yakınları durumu jandarmaya bildirmeleri üzerine Beyşehir’den gelen balık adamlar suda arama çalışmaları başlattı. Havanın kararması ile sonlanan çalışmalara bugünde devam edildi.

Konya Sivil Savunma ve Mersin Polis ekiplerine bağlı balık adamlar olay yerine gelerek arama çalışmalarına başlattı. Bugünde devam eden çalışmalardan sonuç alamayan ekipler suyun bulanık olduğu için güçlükle çalışma yaptıklarını bildirdi.

Köy haklıda aramalara balık tutmada kullanılan ırıp isimli ağ atarak yardımcı oldular. Olaya karışan diğer çocuklar jandarma tarafından ifadeleri alınmak üzere göz altına alınarak karakola götürüldü.

Haber - Foto : Fatih Demirtaş - Hasan Uğur

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.