Bıçaklı'dan İlginç Seçim Vaadi

Bıçaklı'dan İlginç Seçim Vaadi

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Haziran 2015 11:43
Bıçaklı'dan İlginç Seçim Vaadi

Seçim ziyaretlerinde vatandaşların ‘seçilen vekil bir daha gelmiyor’ şeklindeki serzenişlerini duyduğunu belirten MHP Milletvekili Adayı H. Avni Bıçaklı, seçilmesi halinde yılın 123 günü Isparta’da olacağını ve bunu da noter tasdikli uygulayacağını bildir

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Isparta 2.sıra Milletvekili Adayı Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı önceki gün katıldığı Basın Kulübü programında Isparta’yla ilgili projelerini açıkladı. İktidar milletvekillerinin 8 yıldır artık eskidiğini belirten Bıçaklı, “8 yıl uzun zaman. Yeni yüzlerle, yeni enerjilerle, yeni sinerjilerle Isparta’nın tanışması lazım. Gerçek vekilleri seçmeleri lazım” dedi.

123 GÜN ISPARTA’DA OLACAĞIM BUNU DA NOTERE TASDİK ETTİRECEĞİM
Bıçaklı, Isparta’yla ilgili projelerini açıklarken ilginç bir vaat verdi. Seçim çalışmaları için gittikleri özellikle köylerde vatandaşların ‘seçilen vekil bir daha gelmiyor’ şeklinde yakınmaları duyduğunu ve buna çok üzüldüğünü ifade eden Bıçaklı, seçilmesi durumunda yılun 123 gününü Isparta’da geçireceğini açıkladı. Bıçaklı, “Mecliste haftanın 3 günü genel kurul var. 4 günde vekil serbest. Genel kurula katıldığı günlerde milletvekilinin seçim bölgesine gitme imkanı yok. 12 ayın 8 ayı meclis çalışmaları 4 ayı da Isparta’da hemşerilerimle bir olma zamanı. 123 hesaplaması böyle. Nereye gidersek gidelim arkadaş seni seçiyoruz seçilenler gidiyorlar gelmiyorlar. Sen de böyle olacaksın. Seçimden seçime geliyorsunuz deniyor. Bu sahada duyduğum en birinci yakınma. Buna cevap vermem gerekiyor. Bu vaadimi noter tasdikli yapacağım. İlçe ve merkezdeki noterlere bir sayfa açtıracağım. Geldiğimde oraya noter kaydımı düşecek. Ayrıldığımda kaydımı tekrar girecek. Hangi ilçeye gidersem oradaki noterler girecek. Bir yılın sonunda noter tasdikli 123’ü bulacağım. Ben vekil nasıl olurmuş Ispartalı hemşerime göstereceğim. Bildiğiniz vekil olmayacağım. Ben hakkaten milletimin ve Isparta’mın bir parçasıyım” şeklinde konuştu.

EĞİRDİR’İ DÜNYA TURİZM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ
Öte yandan Isparta’yla ilgili projeleri hakkında da bilgi veren Bıçaklı, şunları söyledi: “Eğirdir gölünün bu şekilde fakir kalmasının ve dışa açılmamış olmasının temel sebeplerinden birisi su kirliliğin olması. Bir de özel hüküm olması. Bundan dolayı Eğirdir gölü açılamadı ve kendi kabuğunu kıramadı. Ben dünyada 100’e yakın ülkeyi dolaştım. Birçok göl gördüm. Almanya, İsviçre, Avusturya gibi ülkelerde Eğirdir gölü gibi göller var. Buralarda müthiş bir doğa güzelliği yaratılmış. Etrafı yerleşim merkezleriyle dolu. Eğirdir’de durum böyle değil.

SEÇİLİRSEM SOMUT PROJELERİMİ EYLEME DÖNÜŞTÜRECEĞİM
Avrupa’da yerleşim merkezlerini göle sıfır pozisyona getirmişler. Etrafı pırıl pırıl. Göllerin etrafında sosyal tesisler var. Balıkçılar, yürüme alanları, spor alanları vs var. Bunu bizim özel girişimcimiz yapamıyor. Buna devletin ya da tecrübesi olan birinin öncü olması lazım. Ben dış ülkelerde görev yaptım. Çevrem var ve temaslarım devam ediyor. Tecrübe ve bilgi birikimimi Isparta’ya yansıtabilirim. Allah nasip eder Ispartalı hemşerim teveccüh gösterirse somut projelerimi eyleme dönüştüreceğim. UNESCO ve AB projelerinden yararlanacağım. Bir çok ülke AB desteklerinden yararlanıyor. Türkiye’nin aldığı proje destekleri diğer ülkelerinin yanında çok cüzi kalıyor. Bir AB projesi nasıl hazırlanır bunları biliyorum.

TARIMI DÜNYA PAZARINA AÇACAĞIZ
Türkmenistan, Azerbaycan ve Özbekistan meyvesini İran’dan alıyor. Türkmenistan’da elma yetişmiyor. Onların özel sektörü yeni yeni gelişme aşamasında. Dışa açılan özel girişimcileri de tanıyorum. Büyükelçilik görevim sürecinde Türkiye’de yatırım yapmaları konusunda önerilerim oldu ve geldiler. Bunları kullanacağım. Türkmenistan, Azerbaycan ve Özbekistan’a elma satacağım. Bunu diğer meyvelere de dönüştürebiliriz. İhraç etme konusunda bağlantılar kurabilecek gücüm ve kapasitem var.

FİYAT VE ALIM GARANTİSİ VERECEĞİM
Kooperatifleşme ve elma borsasını kurmak çok önemli. Ben gerçekten işleyen kooperatifleşmiş bir elma üreticisi yaratacağım. Ben fiyat ve alım garantisi vereceğim. Hüseyin Avni Bıçaklı olarak elma üreticisinin sorunlarının çözümüne yönelik milletvekili olarak çalışmalarım olacak. Tüccar elmayı alıyor, parasını sonra veririm diyor. Böyle kaç olay var. Milyonlarca lirayı buluyor. Giden gelmiyor. Bu sorunların çözümü için çalışacağız.

2. ÜNİVERSİTE EĞİRDİR’DE OLMALI
SDÜ Isparta’yı Isparta yapan gelişmelerin başında geliyor. SDÜ olmasa Isparta bugün refah düzeyine ulaşamazdı. Ama bugün tüm Isparta’da 70 bin öğrencimiz var. Bu öğrencilerin sorunlarını çözmede 13 yıllık iktidar başarısız kaldı. 2. Üniversite demek yeni sorunlar demek. Ama 2.üniversite Isparta’nın çevresini değiştirmeye yetecektir. 2.üniversiteyi Eğirdir hak ediyor. Eğirdir gelişime açık bir yer. Öğrenci nüfusunu barındırma için kapasitesi yeterli bir yer. Barla ve Yalvaç yoluna doğru gelişiyor. O anlamda yeni yurtların ve kampus binaları için yeterli arazileri var. Eğirdir Gölü etrafında olması zenginlik sağlayacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum