Bilboardlar Sökülüyor

Isparta Gündemine İlk Kez Ajans32 Getirmişti. Başkan Kararlı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Eylül 2017 09:47
Bilboardlar Sökülüyor

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta'da faaliyet gösteren bilboard işletmecilerinin taahhütlerini yerine getirmedikleri ve belediyeye olan borçlarını ödemedikleri için mahkemelik olmuştu. Şehir dışından gelen bu firmanın 771 Bin TL'lik kamu zararı oluşturduğu için Başkan Günaydın düğmeye bastı. Bilboradları sökmeye başladı. Konu ilk kez Ajans32'nin Kamu Zararı Var Mı? haberi ile gündeme gelmişti.

NİYE SAVAŞ AÇTI? İŞTE YANITI
Isparta’da bilboard reklam alanlarıyla ilgili iddialar kamu zararı tartışmalarını da beraberinde getirdi. İddialara göre Billboardlardan dolayı 771 bin TL’lik bir kamu zararı var!

Belediye eski Başkanı rahmetli Hasan Balaman döneminde ihaleye çıkan billboardlarla ilgili tartışmalar kamu zararını gündeme getirdi. 2015 yılında sözleşmesi sona eren firma çeşitli yasal boşluklardan yararlanarak sözleşmeyi uzattı.

Belediye konuyla ilgili tahliye davası açtı. 2 yıldır süren davada sona bir türlü gelinmedi. Hali hazırda billboardların işletmeciliğini yapan firma belediyeye herhangi bir ödeme yapmıyor. Bir taraftan firma belediyeye borçlanırken, bir taraftan da çeşitli etkinliklerin duyurularını billboardlar aracılığıyla yapan belediye firmaya borçlanmış oluyor. İddialara göre söz konusu hukuki sürecin tamamlanmaması sebebiyle kamu zararının 771 bin TL olduğu belirtiliyor. Şu anda Yargıtay da olan sürecin nasıl tamamlanacağı, billbordların işletmesinin devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

İŞTE O HABER
https://www.ajans32.com/kamu-zarari-var-mi-36276h.htm

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.