Bilgiç, Esnaf Temsilcileriyle Buluştu

Bilgiç, Esnaf Temsilcileriyle Buluştu

Yayınlanma:
Bilgiç, Esnaf Temsilcileriyle Buluştu

Esnaf odaları başkan ve yöneticileriyle yemekte buluşan AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yeni dönem için planlanan projeleri açıkladı.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, önceki gün akşam Barida Hotels'de Esnaf teşkilatları başkan ve yöneticileriyle buluştu. Merkez ve ilçelerdeki oda başkanları ve yöneticileri ile yemekte bir araya gelen Bilgiç, AK Parti iktidarının Isparta’da yaptığı hizmetleri 15 dakikalık sinevizyon gösterisi ile anlattı.

‘’ISPARTA SON 10 YILDA 2 KONUYA KİLİTLENDİ’’
Son 10 yılda Isparta’nın iki noktaya kilitlendiğini belirterek konuşmasına başlayan Bilgiç, bunlardan birinin teşvik diğerinin ise Dereboğazı yolu olduğunu ifade ederek, ‘’Bu iki beklentimize rağmen Isparta OSB’de doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. OSB’deki genişleme çalışmalarının startını verdik, Deri OSB’yi karma OSB haline getirdik ve inşallah orada da doluluk oranı yüzde yüze ulaşacak. Önümüzdeki 4 yıllık sürede Isparta ve Yalvaç'tan sonra dördüncü OSB’yi açmalı, ikinci genişlemeyi hayata geçirmeliyiz. Ayrıca Isparta halkının büyük beklentisi olan Dereboğazı yolu programa alındı, buradaki ÇED muafiyeti yazısı bakanlıktan çıktı. Isparta-Burdur Gelincik yolu hayati önem taşıyor ve inşallah burayı da tamamlayarak her iki ili 15 dakikada birbirine bağlayacağız. Hızlı Tren Projesi hayata geçecek ve sadece insan taşımakla kalmayacak, Isparta’nın ürünleri kısa zamanda Antalya ve limana ulaşacak. Kara havacılık okulunun tamamlanması ile 5 bin kişi istihdam edilecek ve oluşacak sinerji ile Isparta esnafı ve sanayicisi bundan fazlası ile yararlanacak’’ dedi.

YENİ DÖNEM YAPACAKLARINI AÇIKLADI
Öte yandan konuşmasının ikinci bölümünde yeni dönemde yapacakları hizmetleri sıralayan Bilgiç, şöyle devam etti; ‘’ Isparta’ya ikinci bir Üniversiteyi mutlaka kazandıracağız. Özel idareye ait arazi üzerine 5 bin kişilik öğrenci yurdu yaparak Üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözeceğiz. Ayrıca kampüs içerisine yapılacak olan bin kişilik öğrenci yurdu ile ihtiyacın % 50 sini karşılanmış olacak. Isparta merkezdeki Gazikemal, Keçeci, Damgacı sokak gibi tarihi evlerin bulunduğu alanlarda restorasyon çalışmaları yapılarak buralar Isparta’nın turizmine kazandırılacak. Bu proje için 100 milyon liralık bir yatırım öngörülüyor. 750 yatak kapasiteli Bölge hastanemiz 2016 yılında hizmete girecek. Isparta havalimanı daha aktif hale getirilecek ve buraya yeni terminal binası yapılacak. Son günlerde dondan zarar gören çiftçi ve üreticilerimizin zararlarının karşılanması için Başbakanımızın gönderdiği 30 milyon liraya ilave olarak 10 milyon lira daha ilave talebimiz ile kısa zamanda üreticilerimize dekar başına ödeme yapacağız. Dondan mağdur olan üreticilerin esnaf kefalete olan borçlarının ertelenmesi ve yeni kredi taleplerinin çözümü için gerekli girişimlerimizi yapacağız. Eski hastane binalarının yerine ne yapılacağına Esnaf teşkilatları ile birlikte karar vereceğiz.’’
ESNAFIN TALEPLERİNİ TOPLADI
Programın son bölümünde toplantıya katılan esnafların taleplerini tek tek dinleyerek cevap veren Bilgiç, tüm esnaf teşkilatlarının sorunlarının çözümü ve beklentileri noktasında üzerlerine düşeni yerine getirmek için tüm gücünü ortaya koyacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.