Bilgiç, Koltuğunu Koruyacak Başkanlar Arasında Gösteriliyor

Bilgiç, Koltuğunu Koruyacak Başkanlar Arasında Gösteriliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Kasım 2017 12:57
Bilgiç, Koltuğunu Koruyacak Başkanlar Arasında Gösteriliyor

TBMM Başkanlığı, başkanlık divanı üyeleri, grup başkanvekilleri ve grup yönetim kurulu üyelikleri seçimini tamamlayan AKP’de, sıra komisyon başkanlıklarının belirlenmesine geldi. 18 komisyon başkanından en az 5’inin değişeceği belirtiliyor. Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır’ın yerini koruyacağı kaydediliyor.

Değişecek başkanlar arasında Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Beşir Atalay, Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk sayılıyor. Bazı başkanların da yer değiştirebileceği kaydediliyor. AKP’de il ve belediye başkanlarındaki değişim, Meclis’teki ihtisas komisyonları başkanlarıyla devam edecek.

TBMM Başkanlığı, başkanvekillikleri ve grup başkanvekillerinde değişime gitmeyen, Başkanlık Divanı üyeleri ile grup yönetim kurulu üyelerinde ise sınırlı değişiklik yapan AKP’nin, Meclis’teki 18 komisyonun başkanlıklarından en az 5’ini değiştirmesi bekleniyor. Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Beşir Atalay’ın yerine Emrullah İşler, Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan’ın yerine Volkan Bozkır’ın geleceği belirtiliyor. Tarım ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk da gidecek başkanlar arasında sayılıyor. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu’nun uluslararası bir komisyonun başkanlığına kaydırılması, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığı’na Alparslan Kavaklıoğlu’nun getirilmesi bekleniyor. Beşir Atalay, Taha Özhan ve Recep Konuk, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla biliniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum