Bilgiç, Yeniden Komisyon Başkanı

Bilgiç, Yeniden Komisyon Başkanı

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Kasım 2017 22:21
Bilgiç, Yeniden Komisyon Başkanı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyona Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, tüm partilerin oy birliği ile görevine tekrar devam edecek. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda seçim gerçekleşti. Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç yapılan seçimde tüm partilerin oyunu alarak tekrar başkan seçildi.

PEKİ BAŞKAN NASIL SEÇİLİYOR?
Üye seçimi tamamlanınca, komisyonlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı tarafından toplantıya çağrılırlar. Bu toplantıda komisyonlar, başkan, başkanvekili, sözcü ve kâtiplerini seçerler. Bu seçim için toplantı yeter sayısı, komisyon üye tamsayısının salt çoğunluğudur. Seçim gizli oyla yapılır. Seçilmek için, toplantıda hazır bulunanların salt çoğunluğunun oyu gereklidir. Gereken hallerde, komisyon başkanının teklifi üzerine belli bir konu için özel sözcüler veya bir özel kâtip toplantıda hazır bulunanların salt çoğunluğunun oyu ile seçilir. Yeni kurulan bir hükümetin güven oyu almasından itibaren on gün içinde iktidar grubu veya gruplarının istemi üzerine komisyonların başkan, başkanvekili, sözcü ve kâtip seçimleri yenilenir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.