Bilgiç Aleyhine Broşür Basan Matbaaya Baskın

Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Seçim yasaklarına' muhalefet şüphesi ile bir matbaaya baskın düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2011 21:32
Bilgiç Aleyhine Broşür Basan Matbaaya Baskın

Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Seçim yasaklarına' muhalefet şüphesi ile bir matbaaya baskın düzenlendi. Matbaada AK Parti Isparta Milltevekili birinci sıra adayı Süreyya Sadi Bilgiç'in aleyhine olduğu tespit edilen çeşitli sloganların yeraldığı baskı kalıbı ve tasarımlar ele geçirildi. Matbaa sahibi Fahri Elma, gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Polis ekiplerinin, şüphelendikleri bir araçta yaptıkları aramada, AK Parti milletvekili adayı Süreyya Sadi Bilgiç hakkında çıkan gazete haberleri ile birlikte 'Antalya Lara Lions Kulübü kurucu üyesi olduğunu biliyormusunuz?' 'Isparta'nın rüşvetçi vekil adayı' ifadelerinin bulunduğu 100 bin adet broşür ele geçirildi. Şahısları gözaltına alarak araştırma başlatan polis, sabah saatlerinde broşürlerin basıldığı matbaaya operasyon düzenledi. Arama izni alınmasının ardından bugün 13. 00 sıralarında matbaaya gelen çok sayıda ekip, çevrede güvenlik önlemleri aldı. İçeri giren ekipler iş yeri sahibine arama iznini göstererek arama yaptı. Bir süre sonra söz konusu broşürlere ait baskı kalıpları bulunarak kayıt altına alındı.

İş yeri sahibi Fahri Elma, broşürleri bastığını kabul etti. Elma, broşürlerden 100 bin adet bastığını, ancak siparişi telefonla aldığını, kimin bastırdığını bilmediğini kaydetti. AK Parti adayı Süreyya Sadi Bilgiç de olaydan haberi olmadığını, ancak broşürlerin içeriği ile ilgili bilgi aldıktan sonra gerekli hukuki işlemleri başlatacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.