Bilgiç Bu Kez Eleştirdi

12 Haziran’daki genel seçimler öncesi Isparta siyasetinin bir numaralı gündem maddesi olan Bölge Hastanesiyle ilgili tartışmalar sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2011 09:22
Bilgiç Bu Kez Eleştirdi

İl Sağlık Müdürlüğü ile Isparta Belediyesi arasında yaşanan arsa krizinin ardından bir araya gelen taraflar 450 bin liraya anlaşma sağlamışlardı.

Bu anlaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, krizi 2 saatte çözdüğünü belirterek, “Bugüne kadar iş bilmezlik nedeniyle vakit kayboldu” demişti.

Belediye Başkanı Günaydın’ın bu sözlerine iktidar kanadından cevap gecikmedi. IYAŞ Fatih Aile Sağlığı Merkezinin açılış töreninde konuşan AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Belediye Başkanını ve daha öncede kendi partisinin İl Başkanı İle Milletvekilinin sağlık kampusuna ilişkin söylemiş oldukları yalanları burada kendi yüzlerine sizin huzurunuzda vurmak istiyorum. Belediye Başkanı diyor ki işte bizi beceriksiz olmakla itham ediyor. İşte en uygun fiyatla verdim diyor. Daha üç gün öncesine kadar kendileri sağlık kampusunun yapımını engelleyen konunun şahıs arazisi olduğunu söylüyorlardı. Ama sıkıştılar. Mecbur kaldılar milletin önünde daha fazla yalan söyleyemeyeceklerini ve kıvıramayacaklarını anladıkları için mecburen 450 bin lira bedelle Sağlık Bakanlığına belediye arazisini satmak zorunda kaldılar. 2 milyon lira buraya para istiyorlardı. Daha önce belgesi var kendilerinin değer tespiti de metre karesi 171 liraydı ” ifadelerini kullandı.

Başkan Günaydın’a doğruyu bulduğu için teşekkür ettiğini söyleyen AK Parti Milletvekili Bilgiç, “Ben her şeye rağmen doğru yolu bulduğu için Belediye Başkanına sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Hizmetin önünde engel olmanın hiçbir kimseye hiçbir kuruma hiçbir siyasi teşekküle fayda getirmeyeceğini gördüğü için kendisine teşekkür ediyorum. Hizmeti engellemenin bir siyasi kurumu eriteceğini gördüğü için kendisine teşekkür ediyorum. Hemen ihale sürecini başlatıyoruz. En kısa süre içerisinde de sağlık kampusunu Ispartalıların hizmetine kazandıracağız” diye konuştu.

**“Hizmet dosyamızı incelesinler”

Öte yandan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Süleyman Önal’da kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi. İşte Önal’ın o açıklamaları: “Görülmektedir ki tamamını anlatmakta zorlandığımız hizmet dosyamız kabarıktır. Asılsız ve Gerçek dışı beyanlarla dosyalarımızdan kötü olarak bahsedenler, zaman ayırıp ‘hizmet dosyamızı’ incelerlerse ve eğer basiretlerini kaybetmemişler, akılları dumura uğramamış ve vicdanları da pas tutmamışsa gerçeği fark etmekte zorlanmayacaklardır.”

Önal’ın sarf ettiği sözlerin kime yönelik olduğu ise merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum