Bilgiç Türkiye Ekonomisini Değerlendirdi

Ak Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Türkiye'nin bankacılıkta alınan tedbirler sayesinde dünyanın içinde bulunduğu ekonomik krizi hafif atlattığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2012 13:50
Bilgiç Türkiye Ekonomisini Değerlendirdi

Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Genç Yöneticiler Kulübü tarafından Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen

"Türkiye Ekonomisi Platformu" konferansında, ekonominin toplum yaşamından soyutlanarak tek başına ele alınamayacağını söyledi.

Toplumsal, sosyal, kültürel gelişimin dengeli bir şekilde yönetilmesi ve oradan alınacak sonucun kalkınma olarak ortaya çıkacağını belirten Bilgiç, günümüzde devletin, halkının yaşam statüsünü yükseltmek için çalışmalar ve reformlar yaptığını bildirdi.

Dünyanın çok ciddi bir ekonomik kriz içerisinde olduğunu vurgulayan Bilgiç,

"Yunanistan'ın, İtalya'nın içinde olduğu durumu biliyoruz. Türkiye, bankacılıkta alınan tedbirler sayesinde dünyanın içinde bulunduğu ekonomik krizi hafif atlattı. Türkiye, genç ve dinamik bir ülke, bu bizim gücümüzdür" dedi.

Türkiye'nin her geçen gün daha da güçlenen bir ülke olduğunu ifade eden Bilgiç, Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada söz sahibi ülke haline geldiğini bildirdi. Bilgiç, Türkiye'nin en büyük ilk 10 ekonomi arasında yer almasının 2023 yılı hedefleri arasında yer aldığını kaydetti.

Türkiye'nin kamu maliyeti açısından güvenli bir liman olduğunu dile getiren Bilgiç, Türkiye'de eskiye nazaran ödenen faizlerin azaldığını, bütçe açığının 2011 yılında yüzde 1.7'ye gerilediğini, bu oranı 2014 yılı için yüzde 1 olarak ön gördüklerini belirtti.

Konferansın ardından SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Süreyya Sadi Bilgiç'e plaket ve çiçek verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum