Bilgiç’in Bütçesi Meclisten Geçti

Bilgiç’in Bütçesi Meclisten Geçti

Yayınlanma:
Bilgiç’in Bütçesi Meclisten Geçti

Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in Başkanlığını yaptığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı 124 ret oyuna karşılık 305 oyla TBMM genel kurulunda kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda 2018 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri yapıldı ve görüşmeler tamamlandı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, oylamanın elektronik olarak yapılmasını Genel Kurulun bilgisine sundu ve oylamanın elektronik olarak yapılması kabul edildi.

305 KABUL, 124 RED 

Yapılan oylamada, 429 milletvekili oy kullandı. 305 kabul oyuna karşılık 124 ret oyu kullanıldı. Daha sonra 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı oylaması yapıldı. 426 milletvekili oy kullandı ve 303 kabule karşılık 1234 ret oyu kullanıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN 

BİLGİÇ’E TEŞEKKÜR

Başbakan Binali Yıldırım, 2018 Merkezi Yönetim Bütçe ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinden sonra teşekkür konuşması yaptı. Yıldırım, 2018 yılında Türkiye'de ekonomisinde nitelikli istihdam oluşturan yatırım ve ihracata dayalı büyümeyi sürdüreceklerini kaydederek, “Öncelikle bu bütçenin hazırlanmasında büyük emekleri olan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Üyeleri ve Milletvekili arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Onaylamış olduğunuz 2018 yılı bütçemiz ülkemizin kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir kilometre taşı olacaktır. Hükümetimizi olaylara kısa vadeli bakış açısı ve günlük kaygılarla bakmamakta, ülkemizin uzun vadeli çıkarlarına ve kalkınmasına odaklanmaktadır. Hazırlıklarını halen sürdürdüğümüz 2018'de yüce Meclise sunacağımız 11. Kalkınma Planı’mızda aynı düşüncelerle hazırlanmaktadır. Ülkemizi Cumhuriyetimizin 100. yılına Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacak vizyonunu sürdürüyoruz, projeleri gerçekleştiriyoruz. Hızla değişen dünyayı yakalayabilecek dönüşüme seyirci kalmayacak, bölgesinde daha müreffeh ülke olarak gelişmişlikte bir üst lige çıkacak stratejileri, politikaları hayata geçiriyoruz. Ak Parti hükümetlerinin tek gayesi vatandaşlara en üst düzeyde hizmettir. Sorunsuz, mesnetsiz beyan ve eylemlerle uğraşacak, kaybedecek bir dakikamız bile yoktur. Hükümet olarak kendimizi milletin hakimi değil, hadimi olarak gördük, görmeye devam edeceğiz. Kalkınma anlayışımızın odağında ‘insanı yücelt ki, devlet yücelsin' anlayışı vardır. Bu anlayışla Türkiye'nin her gün bir önceki güne göre daha iyi olacaktır” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.