Bilgiç’in ‘Torba Yasa’ Mesaisi

Bilgiç’in ‘Torba Yasa’ Mesaisi

Yayınlanma:
Bilgiç’in ‘Torba Yasa’ Mesaisi

Başkanlığını Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in yaptığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu kamuoyunda ‘Torba Yasa Tasarısı’ olarak bilinen ve bir çok kesimi ilgilendiren Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan 130 maddelik tasarının, 82 maddesini görüşüp karara bağladı. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuoyunda "Torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan 130 maddelik tasarının 82 maddesi kabul edildi. Tasarının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri, 5 Ekim Perşembe günü, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın sunumuyla başladı.

Tasarının geride kalan 7 günlük görüşmelerinde 82 madde kabul edildi. Bu maddelerden 46'sında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Önergeler doğrultusunda ise 29 maddede değişiklik oldu, bunlardan 8 önerge, metinden çıkartılması doğrultusunda verildi. Tasarıya ayrıca verilen önergelerle 2 yeni madde eklendi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.