Bilgiç'ten BAKA Değerlendirmesi

Bilgiç'ten BAKA Değerlendirmesi

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ağustos 2016 12:21
Bilgiç'ten BAKA Değerlendirmesi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri ile birlikte 5 birim sorumlusunun tutuklanmasını değerlendiren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç FETÖ’cülerin kurumlarda oynadıkları oyunlara dikkat çekerek “Üniversitede sergilenen oyunlar ortadadır, kalkınma ajanslarında oynanan oyunlar ortadadır, tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da ki belli kamu kurumlarında tezgahlanan oyunlar ortadadır. Bu noktada ajansta yeniden vatanperver kişilerden bir ekip oluşturulması sağlanacak” dedi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’da yapılan FETÖ operasyonunu değerlendiren Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’dan gözaltına alınan Genel Sekreter ve bazı kişiler için tutuklama kararı çıktı. Şimdi yönetim Kurulu bir toplantı yaparak öncelikle vekaleten bir atama ardından da süreç biraz sakinledikten sonra asaleten bir atama yapılacak. Bu noktada ajansta yeniden vatanperver kişilerden bir ekip oluşturulması sağlanacak. Ajansın yönetim kurulunda 3 tane değerli valimiz var. Bu yönetim kurulu bakanlığımızla koordineli olarak süreci yöneteceklerdir” diye konuştu.
TEZGAHLANAN OYUNLAR ORTADA
BAKA’nın önceki Genel Sekreteri Tuncay Engin’inde benzeri gerekçelerle görevden alındığını hatırlatan Bilgiç “Önceki genel sekreterin görevden alınmasında da gerekçeler kamuoyunun bilgisinde. Malumu yeniden ima etmenin bir anlamı yok. O zaman ki süreci de herkes biliyor. Biz bu mücadeleyi bugün vermiyoruz. Uzun süredir bu mücadeleyi veriyoruz. Üniversitede sergilenen oyunlar ortadadır, kalkınma ajanslarında oynanan oyunlar ortadadır, tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da ki belli kamu kurumlarında tezgahlanan oyunlar ortadadır. Bu çerçevede mücadele devam eder. Türkiye Cumhuriyeti devleti çok büyük bir devlettir. O taşeronlar ve onların oyunlarına karşı bütün kamu kurumları ile devletimiz mücadelesine devam ediyor. Toplumun tüm kesimleri ile 79 milyon vatandaşımızın, bu ülkenin düşmanlarına karşı kenetlendiğini herkes görmüştür” dedi.
SİYASET VE DEVLET İŞLERİNİ KARIŞTIRMADIK
Kamu kurumlarındaki görevden almalarla ilgili sürecin nasıl işleyeceğini ilgili kurumların belirleyeceğine dikkat çeken Bilgiç “Kamuoyundaki sürecin nasıl işleyeceğini hükümet, ilgili bakanlıklar, mülki idare yöntemi belirleyerek çalışamaya devam edecek. Biz her zaman siyaset ve devlet işlerini birbirinden ayrı tutabilmiş ve doğru bir denkleme oturtmuşuz. Bundan sonra ki sürecide hep beraber izleyeceğiz ve göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.