Bilgiç’ten Ödenek Müjdesi

Barla’nın tanıtım için Başbakanlık Tanıtma Fonundan 2 milyon, Melikler Köprüsü için ise 4 milyona ilave yeni 2 milyon liralık ödenek çıktı

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2014 15:00
Bilgiç’ten Ödenek Müjdesi

Ak Parti Isparta Milletvekili ve Plan – Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç Isparta’daki iki önemli yatırım için ilave 4 milyon liralık daha yeni ödenek çıkarttı.

Edinilen bilgilere göre Barla’daki Bediüzzaman Said – i Nursi’nin evi ve çevresindeki yeni çalışmalar için geçtiğimiz günlerde 1.5 milyon liralık ödenek çıkartan AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan – Bütçe Komisyonu Üyesi Süreyya Sadi Bilgiç, Barla’nın Dünya’ya tanıtımı için Başbakanlık Tanıtma Fonundan 2 milyon liralık ödenek daha çıkarttı. 2 milyon lirakı ödenek ile Barla Türkiye ve Dünay’ya tanıtılacak ve daha fazla turist gelmesi sağlanacak.

Bilgiç ayrıca 13 milyona mal olacak ve ihalesi kısa süre içinde yapılacak olan Melikler köprüsüne çıkartılan 4 milyon liralık ödeneğe ilave olarak Maliye Bakanlığından 2 milyon liralık ödenek daha çıkarttı.

Melikler Köprüsü Yazılı Kanyon ile Isparta – Antalya Dereboğazı yolunda Elsazı köyüne bağlayacak olan ve Isparta ekonomisine büyük ekonomik katkı sağlayacak olan önemli bir yatırım. Yıllardır yapılamayan köprünün ihalesinin 1 ay içinde yapılması bekleniyor.

AK Parti Isparta Milletvekili Bilgiç, Isparta’ya yatırım ve ödeneklerin bunlarla sınırlı kalmayacağını belirterek:”İlk etapta Eğirdir ile Camili Yayla bölgesini arasındaki yolun yapımına da başlayacağız. Burası içinde 2 milyon liralık ödenek getireceğiz. Diğer yatırımlarda aralıksız sürecek” dedi.

Bilgiç, Barla’nın Isparta’nın ve Türkiye’nin çok önemli bir değeri olduğunun da altını çizerek:”Barla’da yapılan ve yapılacak çalışmalarla birlikte tanıtımları devam edecek. Barla’ya yapılacak yatırım 15 milyonu bulacak” şeklinde konuştu.

Bilgiç, Melikler Köprüsünün de yıllardır bölge insanının ve özellikle mermer sektöründe üretim yapan sanayicinin hayali olduğunu da belirterek:”İnşillah bu köprüyü de yaparak bölge insanımıza kazandıracağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum