Bilgiç'ten Talimat: Vatandaşımın Ayağına Çamur Değmeyecek

Bilgiç'ten Talimat: Vatandaşımın Ayağına Çamur Değmeyecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2016 12:38
Bilgiç'ten Talimat: Vatandaşımın Ayağına Çamur Değmeyecek

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, 2014 yerel seçimlerde kapanan 29 belde belediyesinin toplamda 24 Milyon TL borcunu devraldıklarını belirterek, “Biz Özel İdare’de kıt kanaat bütçeyle kuru söğütten düdük çıkartacağız diye mücadele veriyoruz” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, İl Özel İdaresitarafından köylere yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Bolat, 2019 yılındagörevi devrederken sorunsuz köyler oluşturacaklarını belirtti. Bolat, köylerekilit taşı uygulamasının AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’indestekleriyle devam edeceğini belirterek, yeni projeler hakkında da bilgiverdi.
İl Özel İdaresi’nin 867 bin hektarlık alanda hizmetverdiğini anlatan Bolat, “2015 yılında 58 milyon liralık bütçesiyle 867 binhektarlık alana hizmet vermeye çalıştık. 2015 yılı itibariyle SayınMilletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç beyin destekleriyle 58 milyon liralıkbütçeyi toplam 178 milyona tamamlayarak yılı kapattık. Yaklaşık yüzde 314’lükbir artış oldu. Burada Süreyya Beyin destekleri hiçbir şekilde gözardıedilemez. Süreyya Bey Plan ve BütçeKomisyonu Başkanı olduğu gün Türkiye’nin kasasının anahtarı Isparta’ya gelecekinşallah demiştim. Bunun farkını yaşayacağız demiştim. İlk örneğiniüniversitenin bütçesinde gördük. 85 milyon liralık bir artış yapıldı SDÜ’nünbütçesinde. Diğer üniversitelerin bütçesinde ise düşüşler görüldü” şeklindekonuştu.

2019’DA SIKINTISIZ 203 KÖY DEVRETMİŞ OLACAĞIZ
Kapanan belediyelerin yaklaşık 24 Milyon TL borcunudevraldıklarını dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, sözlerinişöyle sürdürdü: “Kuru söğütten düdük çıkmaz diye bir laf var. Biz Özel İdare’dekıt kanaat bütçeyle kuru söğütten düdük çıkartacağız diye mücadele veriyoruz.Nasıl olsa biz kapanacağız diye herhangi bir yatırım ve hizmette bulunulmamış. Bizkapanan belediyelerde ilk gördüğümüz sıkıntılar içme suyu depolarıydı. Maalesefkapanan belediyelerde kara sıvılarla içme suyu temin eden su depoları vardı. Budepoları tadilata tabi tutarak, tamamını elden geçirdik. Kanalizasyonsıkıntıları olan yerleri elden geçirdik. 2019 yılı sonuna gelince aspesli içme suyu ishale hattı olan köyümüzkalmayacak. İnşallah hedefimiz bu. Ne içme suyu depolarında, ne dekanalizasyonlarda biz 2019 yılında görevimizi devrederken sıkıntısız 203 köydevretmiş olacağız.

KÖYLERE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ
Bir müjde vermek istiyorum. 2015-2016 yılı yatırım planındaiçme suyu depolarının köylerde özellikle içme suyu parası toplanmadığı veenerji maliyetleri de çok yüksek olduğu için köy muhtarlarımız elektrikfaturalarını ödemekte çok büyük sıkıntılar çekiyor. Isparta’da şuanda 6 köydegüneş enerjisi panelli içme suyu enerji hattını yeniliyoruz. Güneş enerjisigünlük topladığı enerjiyi gece harcayarak hiçbir bedel olmaksızın yeni biruygulamaya geçiyoruz. Örneğin güneşpanelleri yılda 10 gün güneş görmeyecek olursa muhtarlar o günlerin parasınıödeyecek. Orada da 50-100 gibi küçükmaliyetlerle içme suyu maliyeti karşılanmış olacak. Örnek projeyi 6 köyeyaptık. Yaklaşık 25 köyümüzün ihalesini yapıyoruz. Süreyya vekilimizle görüşmelerimiz devamediyor bu yıl 70 köyümüzün içme suyu enerjisi sıkıntısını çözmek istiyoruz.2019 sonuna kadar tüm köylerimizde bu projemizi yaygınlaştırmak istiyoruz.

SÜREYYA BEY 2,5 MİLYON TL ÖDENEK GÖNDERECEK
2015 yılında kilit taşı uygulaması yaptık. 203 köyümüzde 335bin metrekare kilit taşı yaptık. 350 binmetrekare daha kilit taşı uygulaması yapacağız. 2016 yılında köylere kilit taşıuygulaması için 3,5 milyon liralık bir para ayırmıştık. Süreyya Bey bir müjde verdi.2,5 milyon daha size gönderiyorum dedi. Toplam 6 milyon liralık daha ihaleye çıkabilirsiniz. Geçen yıl 350 binmetrekareyi bu yılda yapacaksınız, benim köyde yaşayan vatandaşımın ayağıçamura değmeyecek diye talimat verdi. 3,5 milyon lira kasamızda var. 2,5milyonu Süreyya bey gönderdikten sonra 350 bin metrekare daha kilit taşıyapacağız. 2019 yılı sonunda iddia ediyorum kilit taşı kalmayan, ayağı çamuradeğen köylümüz kalmayacak.

KÖYLERE MEYVE SEBZE ALIM SATIM MERKEZİ OLUŞTURARACAĞIZ
2002 ile 2015 yılları arasını değerlendirdiğiniz zaman AKParti hükümetleriyle köylerimize birçok yatırımlar yapıldı. Köylerimizin birsürü eksiğini tamamladık. Zaman zaman köylere ziyaretlerimiz oluyor. Köyleregittiğimiz zaman ne yapalım, nasıl bir proje geliştirelim, eksiğimiz nedirşekilde bakıyoruz. Kilit taşımız var, kanalizasyonumuz var, bunların hepsiyapıldı. 2015 yılında 110 tane köyümüze çocuk oyun parkı yaptık. Şimdi artıkköylerimiz düğün salonu istiyor. Köyden artık bu talep geliyor. Bazıköylerimizde düğün salonu uygulamasına başladık. Bu yıl köylerimizde meyvesebze alım satım merkezleri oluşturacağız. Bunun ilk uygulamasını Ispartamerkez Yakaören, Deregümü’de gerçekleştireceğiz. Bundan sonra Isparta genelinde203 köyden her 5-6 köyün ortak bir noktadan olabileceği üstü kapalı meyve sebze alım satım yerlerioluşturacağız. Buralarda insanlar hem yetiştirdikleri ürünleri satabileceklerhem de hal vazifesi görecek.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum