Bilim Şehitleri Anısına Parçacık Fiziği Konferansı!

Isparta'da Düşen Uçakta Yaşamını Yitiren Doğuş Üniversitesi Ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Anısına, "Parçacık Fiziği" Üzerine 5 Günlük Kapsamlı Bir Konferans Düzenlenecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Haziran 2011 10:02
Bilim Şehitleri Anısına Parçacık Fiziği Konferansı!

30 kasım 2007 tarihinde ısparta'da düşen uçakta yaşamını yitiren Doğuş üniversitesi veBoğaziçi üniversitesi öğretim üyeleri anısına, "parçacık fiziği" üzerine 5 günlük kapsamlı bir konferans düzenlenecek. "2. Uluslararası Parçacık Fiziği Konferansı – Engin Arık ve Meslektaşları Anısına" başlığıyla Gözaçan Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak konferans, 20-25 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Konferans, özellikle CERN (Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi) ve benzeri parçacık fiziği laboratuvarlarındaki deneylerin sonuçlarının paylaşılacak olması açısından büyük önem taşıyor.

Uluslararası Bilim Danışma Kurulu
Konferans, uluslararası bilimsel camiada da hakettiği değeri görüyor. Uluslararası saygınlığı yüksek üyelerden oluşan Bilimsel Danışma Kurulu konferansa katkı sunuyor. Sunulacak bildiriler ise uluslararası seçkin bir fizik dergisinin konferans serisinde yer bulacak. 20 – 25 Haziran tarihleri arasında da fizik ve parçacık fiziği alanında hem Türkiye'nin hem de dünyanın önde gelen bilim insanları konuk edilecek. Tüm oturumlarda önemli bilimsel veriler ve bilgiler aktarılacak.

2 yılda bir yapılıyor
Isparta'daki vahim uçak kazasının ardından Doğuş ve Boğaziçi üniversitelerinin ortak kararı ile iki yılda bir İstanbul'da "Uluslararası Parçacık Fiziği Konferansı" düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. İlk konferansa Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliği yapmıştı. Türk Hızlandırıcı Merkezi projesi ve çeşitli CERN deneylerinde yer almış olan değerli bilim şehitlerine atfedilen konferans, ilkinde olduğu gibi yine Doğuş – Boğaziçi işbirliğinde hazırlandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.