Bilim’in Isparta’ya açılan yüzü: TEKNOKENT

Bilim’in Isparta’ya açılan yüzü: TEKNOKENT

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mart 2017 21:06
Bilim’in Isparta’ya açılan yüzü: TEKNOKENT

Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokenti 39 ofisi ile Isparta’yı, bilimsel bilgi ve Araştırma- Geliştirme (AR- GE) Üssü yapıyor. Teknokent’te 33 firma bilişim, yazılım ve savunma sanayi gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

Doğu Kampüsü’nde bulunan Göller bölgesi Teknokenti, “bilim ve sanayi” işbirliği için köprü işlevi görüyor. 10 Aralık 2015’te kurulan Teknokent, şu an akademisyen, öğrenci, özel sektör ve destek olmak üzere 33 firmaya önemli artı değerler sağlıyor.

Göller Bölgesi Teknokenti Genel Müdürü ve Koordinatör Doç. Dr. Erkan Polat, 82.860 m² alanda faaliyet gösterdiklerini söyledi. Teknokent’te bilimsel bilgiyi nihai ürüne dönüştürecek 39 ofisin bulunduğunu kaydeden Polat, şu an 33 şirketin 135 kişi ile çalıştırdığını söyledi. Bilişim, yazılım, donanım, ziraat, havacılık, gıda, içme suyu gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin bulunduğunu kaydeden Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Prof. Dr. Lütfü Öksüz, ‘Plazma’ alanında çalışıyor. Bir şirketimiz de Sağlık Bakanlığı ile çözüm ortaklığı yapıyor. Tüm Türkiye çapında içme sularının denetimini sağlayan sistemler üzerinde çalışıyor. Burada kamu ve özel bankaların şifreleme sistemleri için yazılım ve makine üreten şirketimiz var. Antivirüs, network ağı sair bilişim alanında çalışan şirketlerimiz var. Yine evrensel marka, internet arama motoru Google ile çözüm ortaklığı yapan şirket var.”

 

Teknokent Fziki Yapılanma

Açık Alan

82.860 m²

Kapalı Alan

3.000 M2

 

Firmalar

Akademisyen Firması

18

Öğrenci Firması

6

Özel Sektör Firması

8

Destek Firması

1

Sağlanan İstihdam

135

Kamu-Sanayi-Bilim

Kamu Yönetimi tarafı, sanayi ve üniversitemiz arasında çok önemli bir köprü kurulduğunu da kaydeden Doç. Dr. Polat: “Kamu- Üniversite- Sanayi İşbirliği (KUSİ) kuruldu. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sedat Aktan yönetiminde ayda 2 kez bir araya geliyoruz. Şemsiye gayet geniş. SDÜ, TEKNOKENT, ITSO’nun yanı sıra TTO, KOSGEB, TSE, Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü de etkinliklere katılıyor.” dedi.

Teknokent'te şirket açanların Gelir ve Katma Değer Vergisi’nden (KDV) muaf olduğunu, çalışan stopajının yüzde 50’sinin de Hazine tarafından karşılandığını dile getiren Genel Müdür ve Koordinatör Doç. Dr. Erkan Polat: “Burada şirket kuran kişi ve kurumlara ortalama yüzde 50 avantaj sağlanıyor. Bu da çok önemli değer. En önemlisi de Araştırma- Geliştirme (AR- GE) faaliyetleri yürütüyor. Bilim ile sanayiyi bu şemsiye altında bir araya getiriyoruz.” diye belirtti. Ayrıca Polat, çok yakın bir dönemde “Kuluçka Merkezi” de kuracaklarını söyledi. Bir fikrim var diyen herkese yer vermek istediklerini söyleyen Polat, Robotik ve İnovasyon Kulübü ile de önemli bir proje yapacaklarını ve Mayıs 2017’de Ulusal Robot Yarışması düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.