Bilinçli Tarım Üretimi Artırdı

Kırşehir'de üreticilerin daha bilinçli yöntemlerle ekim ve bakım yapmaları, üretimin kalitesinin artmasına neden oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2011 19:22
Bilinçli Tarım Üretimi Artırdı

Kırşehir'de üreticilerin daha bilinçli yöntemlerle ekim ve bakım yapmaları, meyve ve sebze üretiminin kalitesinin artmasına neden oldu. Özellikle Kızılırmak Havzasın'da bulunan ekim alanalarında verim yüzde 100 arttı.

Meyve ve sebze üretiminin yoğun olduğu Özbağ ve Irmak Bucağı köylerinde, su sıkıntısı yaşanmaması ve bilinçli tarım uygulamaları, meyve ve sebzenin kalitesini artırdı. Özellikle Özbağ Beldesi'nde sağlıklı meyve ve sebze üretilmesi, kasabada sebze ve meyve satarak geçimini sağlayan üreticilerin yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklığın etkili olması ve Özbağ'ın ortasından geçen ırmakta suyun kesilmesi ile büyük sıkıntı yaşayan bağ ve bahçe sahipleri, bu yıl tam anlamıyla sebze ve meyve bereketi yaşıyor.

Diğer yandan, Irmak Bucağı bölgesi olan Ecikağıl, Karaboğaz, Saracık ve Bektik köylerinde bağ, bahçe ve tarlalarda sebze üretimi büyük artış gösterirken, Tarım İl Müdürlüğü tarafından verilen eğitim sayesinde, bilinçli tarım yapılmaya başlandı.

Çiftçi, hangi toprağa hangi meyve ya da sebzenin ekilmesinin uygun olacağına dair bilinçlenirken, sağlıklı sebze ve meyve üretimi tüketimi artırdı. Genellikle kapalı kuyu sistemiyle sulama yapılan ekim alanlarında meyve sebzeye verilen sular denetlenirken, üretilen meyve ve sebzeler kent merkezinde ve yakın illere satılmaya başlandı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.