'Bilinçli Tüket, Sağlıklı Yaşa'

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gıda Kulübü “Küçük hayatlar büyük adımlar” projesini hayata geçirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2012 12:10
'Bilinçli Tüket, Sağlıklı Yaşa'

(SDÜ) Gıda Kulübü “Küçük hayatlar büyük adımlar” projesini hayata geçirdi.

 Proje kapsamında 400 gelişme çağındaki öğrenciye sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketici olma yolunda eğitimler verilecek. Projeyi hayata geçiren SDÜ Gıda Kulübü proje temsilcisi Uğur Uzuner, “Bilinçli tüket, sağlıklı yaşa” dedi.
Günümüzde sağlıklı, faydalı ve temel gıdaların ilgi çekici olmamasından dolayı, çocukların zararlı gıdalara yönelmekte olduğunu belirten SDÜ Gıda Kulübü proje temsilcisi Uğur Uzuner, bu nedenle “Küçük hayatlar büyük adımlar” projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

HEDEF GELİŞME ÇAĞINDAKİ ÖĞRENCİLER
Obezite, kanser, kolesterol ve birçok hastalıkların artışının zararlı gıdalar nedeniyle ciddi boyutlara ulaştığını anlatan Uzuner, bu sebeple zararlı gıdaların tüketiminin önlenmesi ve sağlıklı bireylerin yetişmesi için okul öncesi ve ilköğretim çağı öğrencilere sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketici olma yolunda eğitimler verileceğini bildirdi.

BİLİNÇLİ TÜKETİCİLER YETİŞECEK
Projede hedef kitle olarak maddi durumu yetersiz ve
alım gücü düşük olan bölgelerdeki okulların hedef aldığını ifade eden Uzuner, “Hedefimiz 400 öğrenciye ulaşılmaktır. Sonra bu öğrencilerin sağlıklı beslenme ve bilinçli tüketici olma yolunda aldıkları eğitimler sayesinde bu konularda bilgi sahibi olarak bu bilgilerini ileriki hayatlarında aktif halde kullanmalarıdır. Tüm bunların yanı sıra hedef kitleye sağlıklı besinlerle dolu olan beslenme çantaları (çanta içeriği: elma, kefır, meyve suyu, ekmek arası köfte, peynir, mandalina,
çerez; badem, fındık, ceviz, üzüm ) öğrencilere hediye edilecek ve piyes gösterisi, tiyatro gösterileri yapılarak hedef kitlenin aktif katılımı sağlanacaktır” dedi.

BİLİNÇİ TÜKET, SAĞLIKLI YAŞA
Bilinçli tüketim alışkanlığının küçük yaşlarda kazanıldığını kaydeden Uzuner, bu proje sayesinde topluma faydalı gençler yetişeceğini söyledi. Uzuner, “Yetişmekte olan nesilde, bilinçsiz gıda tüketiminin artıyor olması, birey ve toplum sağlığını ciddi anlamda etkilemektedir. Biz “Bilinçli tüket, sağlıklı yaşa” ilkesini benimsettik. Gelişme çağındaki öğrencilere de bu ilkeyi benimseteceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum