Bill Gates'in Tuvaletleri Geliştirecek!

Microsoft'un efsane CEO'su Bill Gates, tuvaletleri yeniden icat edecek! İşte Gates'in dahi fikirleri.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Temmuz 2011 15:58
Bill Gates'in Tuvaletleri Geliştirecek!

Bill Gates Microsoft'tan ayrılarak kendini hayır işlerine adadığından beri çeşitli faydalı işlere dev miktarda paralar harcadı. Örneğin Gates, 2011'in Şubat ayında çocuk felci aşısı için 100 milyon Dolar bağışta bulunmuştu.

Gates şimdi ise gelişmekte olan ülkeler için tuvaleti yeniden icat etmek istiyor. Bill ve Melinda Gates Vakfı, Alman hükümetiyle ortak yürüttüğü bir girişim ile fakir şehirlerdeki sağlık koşullarını geliştirmeyi amaçlıyor. Alman vergi mükellefleri, 5 yıllık bu projeye 10 milyon Dolar yatırıyor. Bu sayede Kenya'da 800. 000 kişiye sağlık tesisleri, 200. 000 kişiye temiz içme suyu sunulacak.

Time makalesinde yer alan şok bir UNICEF istatistiği, dünyada 1. 1 milyar kişinin herhangi bir tuvalete erişiminin olmadığını ortaya koymuştu. Vücut atıklarından hijyenik olarak kurtulma şansı olmayan bu insanlar, içme suyunu kirleterek ishale neden olabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Teknoloji