Bin 225 Kişi Okuma – Yazma Öğrendi

Bin 225 Kişi Okuma – Yazma Öğrendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2019 11:04
Bin 225 Kişi Okuma – Yazma Öğrendi

Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan geçen yıl açılan toplam 210 kursta bin 225 kişi Okuma – Yazma öğrendi. Merkez Müdürü Arıcı, okuma – yazma kurslarının bu yılda devam edeceğini bildirdi.

Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Okuma – Yazma Seferberliği’nde yıllık bazda hedefine ulaştı. Zira, merkezde geçen yıl açılan toplam 210 kursta bin 225 kişi Okuma – Yazma öğrendi.

ARICI; “OKUMA – YAZMA SEFERBERLİĞİMİZ TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR”
Geçen yıl başlatılan seferberlik hareketine bu yılda devam edeceklerini ifade eden Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İhsanArıcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi, gerek ülkemizde gerek şehrimizde eğitimden sağlığa, ulaşımdan bilime birçok alanda yatırımlar devam etmektedir. Bunlar içerisinde eğitimin ayrı bir yeri vardır. Çünkü, eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Şehrimizde de bunun en güzel örneğini açmış olduğumuz Okuma – Yazma kurslarında çok bariz bir şekilde yaşadık. Zira, yaşları 60 ve üzerinde olan bir çok kursiyer kurslarımıza katılarak ilerlemiş yaşlarına rağmen okuma – yazma öğrendiler. Bunların içinde bir örnek var dı ki, 60 yaşındaki Zeynep Yaldız teyzemiz büyük bir özveri ve öz güven ortaya koydu. Öğrenmenin, eğitimin, ilimi ve bilimi aramanın yaşı olmadığını tüm Türkiye’ye gösterdi. Teyzemiz bir aydır okuma yazma öğrendi. Büyük bir gelişim de gösterdi. Kendisi aslen Yalvaçlı olup, şehrimizin Dere Mahallesinde ikamet ediyor. Onun bu azmi bizlere ilham oldu” dedi.

“GEÇEN YIL AÇTIĞIMIZ 210 KURSTA BİN 225 KİŞİ OKUMA – YAZMA ÖĞRENDİ”
Okuma – Yazma Seferberliğinin 2018 yılı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Arıcı; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Okuma – Yazma Seferberliği kapsamında geçen yıl yani 2018 yılı içerisinde toplam 210 kurs açtık ve bu kurslara katılan bin 225 vatandaşımız okuma – yazma öğrendi.

“OKUMA – YAZMA BİLMEYENLERİ MERKEZİMİZE BEKLİYORUZ”
Ben, özellikle okuma yazma bilmeyen kadınların bu tür kurslarda boş zamanlarını değerlendirmesi için kurslarımıza katılmaları çağrısında bulunuyorum ve okuma – yazması olmayan herkesi merkeze bekliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.