Bin Kişilik İstihdam İçin Başvurular Başladı...

Toplum Yararına Program kapsamında Isparta’da İŞKUR aracılığıyla1000 işçinin alınacağı kamu kurumlarının listesi belli oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2014 11:25
Bin Kişilik İstihdam İçin Başvurular Başladı...

Listeye göre en çok kontenjan Şarkîkaraağaç İlçesine ayrılırken, Isparta Belediyesi’ne hiçbir alım yapılmayacak olması dikkat çekti.

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından her yıl gerçekleştirilen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında bu yıl ilimizde rekor kontenjanla 1000 işçi alımı yapılacak. İşçiler 9 ay süreyle belirtilen kurumlarda geçici olarak asgari ücret+sigorta ile çalıştırılacak.

KAYITLAR BAŞLADI

Program kapsamında çalışmak isteyenler için kayıtlar başladı. Kayıt bizzat çalışacak kişinin İŞKUR İl Müdürlüğüne gelerek yapması gerekiyor. Bu arada bir kişi sadece bir açıklanan pozisyonda işe başvurabilecek. Başvuru sayısı alım sayısından fazla olması halinde ise kura çekimi gerçekleştirilecek.

ISPARTA BELEDİYESİ LİSTEDE YOK

Öte yandan listede bazı dikkat çekici hususlar göze çarpıyor. Örneğin Isparta’nın en büyük kurumlarından biri olan Isparta Belediyesi listede yer almıyor. Buna karşın en çok işçi alımı ise Şarkikaraağaç İlçesi’nde gerçekleştirilecek.

EĞİRDİR’DE SADECE MEM’E KONTENJAN VERİLDİ

Diğer taraftan listede bir diğer dikkat çeken husus Eğirdir İlçesi. Eğirdir’de sadece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kontenjan verilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.