Bin Köye 100 Bin Kitap

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Denizbank desteğiyle başlattığı projede, Isparta'da bin köye 100 bin kitap dağıtıldığı bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2011 22:37
Bin Köye 100 Bin Kitap

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın Denizbank desteğiyle başlattığı projede, Isparta'da bin köye 100 bin kitap dağıtıldığı bildirildi.

Kampanya çerçevesinde gerçekleştirilen kitap dağıtımı için Tarım İl Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Isparta Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, törende yaptığı konuşmada, 2003 yılında başlatılan "Bin Köye 100 Bin Kitap" projesi kapsamında 55 tarım danışmanı atanarak, köylerde vatandaşların bilgilendirildiğini aktardı.

İpek, 2009 yılından itibaren de Denizbank'ın verdiği destekle tarım danışmanlıklarına tarım ve hayvancılık konularını içeren kitaplar dağıtılmaya başlandığını, tarım danışmanlarıyla da köylerdeki vatandaşlara ulaşıldığını bildirdi. İpek, bu yıl 4 tarım danışmanına kitaplar verildiğini ve onların görevli oldukları ilçelerde köylere giderek, vatandaşları bilgilendireceklerini aktardı.

Bu çalışma ile geniş kapsamlı bilgi ağı oluşturulduğunu ifade eden İpek, uygulamanın bilinçli üreticilerin sayılarını artırmaya yönelik bir uygulama olduğunu kaydetti.

Denizbank Akdeniz Bölge Müdürü Adnan Aykın da, şubelerinde çoğunlukla ziraat mühendislerinden oluşan müşteri temsilcilerinin görev yaptığını, yatırımcılara ve üreticilere kaliteli hizmeti götürmeyi hedeflediklerini aktardı. Aykın, "Tarım sektörünün gelişmesi yönünde sürdürdüğümüz yoğun faaliyetler yenilikçi ürünlerimiz ve sosyal sorumluluk projelerimiz ile Türk çiftçisinin genişlemesine, bilinçlendirilmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.