Bina Bulunması İçin Destek Bekliyorlar

Yalvaç'a yapılması planlanan Bölge Cezaeviyle ilgili somut hiç bir gelişme olmazken başka bir adli kurumun ilçeye kazandırılması için çabaların sürdüğü öğrenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ekim 2012 10:00
Bina Bulunması İçin Destek Bekliyorlar

Eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt zamanında DPT yatırım programına alınan ve 38 milyon TL'lik bir yatırım gerektiren Yalvaç Bölge Cezaevi için ufukta görünen iyi bir işaret yok. Yalvaç'a kazandırılmaya çalışılan Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun da önemli bir kaynak yaratacak yatırım olduğu belirtilerek konuyla ilgili binanın bulunması için destek isteniyor.

Mevcut cezaevinin hemen yakınında bulunan ve Halk Eğitim Merkezi tarafından oldukça küçük bir kısmı kullanılan binanın bu yatırım için kullanılabileceği kaydediliyor.

Açık ceza infaz kurumları, hükümlülerin iyileştirilmelerinde, çalıştırılmaları ve meslek edindirilmelerine öncelik verilen, firara karşı engelleri ve dış güvenlik görevlisi bulunmayan, güvenlik bakımından kurum personelinin gözetim ve denetimi ile yetinilen erkek, kadın ve genç hükümlüler için düzenlenmiş ceza infaz kurumları olarak tanımlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.