Bina Değil Oy Yetmedi

Ajans32’nin gündeme getirdiği Sağlık Bilimleri Fakültesi binasının İlahiyat Fakültesine tahsis edilmesi olayıyla ilgili ilginç bir iddia gündeme geldi. Rektör İbicioğlu’nun ‘bina yetmedi’ açıklamasına “Bina değil oy yetmedi” iddiasıyla cevap verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ekim 2013 13:02
Bina Değil Oy Yetmedi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi için yapılan binanın Camiye yakın olması gerekçesiyle İlahiyat Fakültesi’ne tahsis edilmesi ve binada bu yönde tadilata gidilmesinin gündeme gelmesinin ardından SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu “Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 1650 öğrencisi var. İlahiyat fakültelerinin önündeki bir takım engeller kalktıktan sonra yoğun talep oldu. Gelecek yıllarda daha fazla talep olacak. Buna göre önlem almak zorundayız. Senatomuz bunları düşünerek karar aldı. Karar alınırken camiye yakın olması da göz önüne alındı. Değişiklik yapılmasa yeni bir uygulama alanı yani cami yapmak zorunda kalacaktık. Kaynaklarımızı doğru kullanmak zorundayız” diye cevap vermişti.

Ajans32’ye elektronik posta yoluyla ulaştırılan iddialar ise farklı.

Yaklaşık bir yıl sonra yapılacak olan Rektörlük seçimlerine dikkat çeken iddia sahipleri, “Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde 25-30 öğretim üyesi rektörlük seçimlerinde oy kullanıyor. Oysa İlahiyat Fakültesi’nden kullanılan oy sayısı 50’nin üzerinde. Rektör hocanın o binayı Sağlık Bilimleri Fakültesi için yapılsa bile İlahiyat Fakültesine tahsis etmesine şaşırmamak lazım. Zira yapılan bir seçim yatırımıdır” denildi.

Bir başka elektronik postada ise “İşin arka yüzü farklı. Rektör bey, bu binayı İlahiyat Fakültesi’nin kara kaşına kara gözüne vermiyor. Yarın sandık gelecek. Sandığa hangi fakülteden fazla oy atılacaksa, o fakülteye yatırım yapılır. İşte işin perde arkası budur” ifadelerine yer verildi.

Konuya ilişkin haberler için tıklayın;

KİME NİYET KİME KISMET

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum