Bİnlerce Üniversiteliye Müjde

1 milyon 200 bin öğrencisiyle Hindistan'dan sonra dünyanın en fazla öğrenciye sahip üniversitesi olan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerine müjde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2013 14:27
Bİnlerce Üniversiteliye Müjde

Üniversite yönetimi, 2012-2013 öğretim yılında tek dersten başarısız olan ve bu dersini verdiği takdirde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerine tek ders sınav hakkı verdi.

Anadolu Üniversitesi açık öğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı, 2012-2013 öğretim yılında tek dersten başarısız olan ve bu dersini verdiği takdirde mezun olabilecek durumdaki öğrencilere tek ders sınavı yapacak. Tek ders sınavı, 28 Temmuz 2013 tarihinde, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Samsun, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa ve yurtdışı programlarına kayıtlı öğrenciler için Almanya/Köln, Azerbaycan/Bakü’de gerçekleştirilecek.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Davut Aydın, imzasıyla duyurulacak kararla ilgili ayrıntılı bilgi 24 Haziran 2013 Pazartesi günü www.anadolu.edu.tr adresinden verilecek.

Yetkililer, yaklaşık 50 bin öğrencinin tek ders nedeniyle bu yıl mezun olamama durumuyla karşılaştıklarını, gelen yoğun talep nedeniyle üniversite yönetiminin bu kararı aldığını bildirdiler. 202-2013 döneminde kredili sisteme geçmesi nedeniyle, bütünleme sınavlarının kaldıran okul yönetimi, öğrencilerin tepkisine neden olmuştu. Ancak yönetim, bütünleme sınavlarının kredili sistemin bozulması anlamına geleceğinden, yeniden uygulanmayacağını vurgulamışlardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.