Bir Acı Bir Mutluluk

Ağabeyinin Ölüm Haberiyle Fenalaşınca Hastalığı Erken Teşhis Edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2014 08:26
Bir Acı Bir Mutluluk

Isparta'da ağabeyinin ölüm haberini alınca fenalaşan 56 yaşındaki Meral Çerçi'nin, götürüldüğü hastanede yapılan kontrollerde erkenevre pankreas kanseri olduğu anlaşıldı. Çerci, başarılı bir operasyonla hastalığından kurtuldu.

Isparta'da oturan Meral Çerçi, Konya'da yaşayan ağabeyininölüm haberiyle yıkıldı. Ağabeyinin kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiğini öğrenen 3 çocuk annesi, fenalaşınca Memorial Antalya Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tetkiklerde Meral Çerçi'nin tetkiklerinde erken evre pankreas kanseri olduğu anlaşıldı.Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. AlihanGürkan'ın gerçekleştirdiği operasyonla pankreası ve dalağı alınan Çercihastalığından kurtuldu.

Teşhis konulmadan önce karın ve sırt ağrısı, mide bulantısı şikayetleri yaşadığını, 8 ay içinde 15 kilo verdiğini, iştahsız ve halsiz olduğunu anlatan Meral Çerci, "Ağabeyimin ölüm haberiyle yaşadığım büyük üzüntü ve tansiyon rahatsızlığım sonucu hastalığım erken evrede teşhis edilebildi.Bu benim için çok büyük bir şanstı. Çok korkulan büyük ameliyattan, küçük ameliyat sayesinde kurtuldum. Bundan sonra düzenli kontrollerim olacak. Bana buzorlu mücadelemde destek veren ve ameliyatımı büyük bir başarı ilegerçekleştiren doktoruma minnettarım" diye konuştu.

Pankreas kanseri cerrahisinin 2 nedenle zor bir ameliyatolduğunu anlatan Prof. Dr. Gürkan, "Hastamız tansiyon ve aşırı üzüntü nedeniyle fenalaştığı için getirildi. Erken evre pankreas kanseri olduğunu teşhis ettik. Kapalı ameliyat yöntemiyle bu hastalıktan kurtuldu. Pankreas,mide, karaciğer, onikiparmak bağırsağı, dalak ve böbreklerle yakın komşuluğunedeniyle ameliyatta oldukça dikkat gerektiren bir organdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.