"Bir Ağrı Kesici Verir misiniz" Dönemi Bitti

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), yeni bir karar ile ağrı kesiciler, öksürük şuruplarının bile artık reçeteli satılacağını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Mayıs 2013 14:35
"Bir Ağrı Kesici Verir misiniz" Dönemi Bitti

Saydan, "Bu eczacıyı da vatandaşı da zora sokacak" dedi. Saydan, 14 Mayıs Eczacılık Bayramı öncesinde şu açıklamayı yaptı:

REÇETE ŞARTI ARANIYOR
"Son dönemde yaşadığımız bir diğer sorun reçetesiz ilaç satışı konusudur. Yetkililer hastaya ilaçların reçete ile verilmesini şart koşuyorlar. Bizler bu ülkenin ilaç uzmanlarıyız, 5 yıllık eğitimiz var. SGK, muayene ücreti, reçete bedeli vatandaşlarımıza çok ağır geliyor. Reçetesi 5 lira, muayene ücreti 50 lira vatandaş ‘Param yok. Çocuğum grip, ateş düşürücüsünü ver gideyim’ diyor. Bizler diyecekmişiz ki ‘olmaz reçeteni alırım’. Ne yapacağımızı şaşırdık. Doktor yazar 3 kutu, SGK öder bir kutu. Vatandaş ilacı bitince gelir ikinci kutuyu isterse reçeteye yazdırmalarını mı söyleyeceğiz.

CAN GÜVENLİĞİMİZ RİSK ALTINDA
Şehir değiştirip ilaçlarını evde unutanlar, ilaçlarını kaybedenler doktor sabah akşam yazdığı halde SGK günde bir tane alacak dediği için ilaç tedavisi yarım kalanlar ve daha bir çok örnek var önümüzde. TEİS olarak yetkililere soruyoruz, vatandaşa nasıl ilaç vereceğiz? Bizler elbette bağımlılık yapan, kontrole tabi yeşil, kırmızı reçete ile verilmesi gerekli ilaçlarda gerekli ihtimamı gösteriyoruz. Aynı ihtimamı yetkililerden de bekliyoruz.

Ülkemizin şartları, SGK şartları, doktora ulaşım şartları, muayene ücretlerinin bu kadar yükseldiği bir ortamda hastaların ekonomik imkanları gözönünde bulundurularak çok acil yeni bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Yoksa gece yarısı acil sara ilacını almaya gelen hasta tarafından darp edilebiliriz. Eczacılar olarak can güvenliğimiz risk altına girmiştir. Vatandaşlarımızdan bu durum düzeltilinceye kadar anlayış bekliyoruz. Özellikle altını çizerek söylüyorum, İlaçlarınızı vermiyor değil, veremiyoruz."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.