Bir Ailenin Feryadı

‘Dünyanın yükünü sırtımda taşıyorum. 9 aylık çocuğumu kaldıramıyorum’ Bu sözler, geçimini hamallık yaparak sağlayan 32 yaşındaki Hâkim Özaykan’a ait.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2014 12:43
Bir Ailenin Feryadı

Kent32'nin Özel Haberi

‘Dünyanın yükünü sırtımda taşıyorum. 9 aylık çocuğumu kaldıramıyorum’ Bu sözler, geçimini hamallık yaparak sağlayan 32 yaşındaki Hâkim Özaykan’a ait.

Ev Hanımı Yasemin (32) ve Hamal Hâkim Özaykan’ın dramı kalpleri dağlıyor: Böbrek yetmezliği sorunu ile dünyaya gelen 9 aylık bebekleri Berat’ı yaşatmak için çırpınan aile imkân sahibi iyilikseverlerden destek bekliyor.

DÜNYANIN YÜKÜ OMZUMDA…
ÇOCUĞUMU İSE KALDIRAMIYORUM
(‘- Dünyanın yükünü sırtımda taşıyorum. 9 aylık çocuğumu ise elinden tutup ayağa kaldıramıyorum…’) Büyük acısını işte böyle anlatıyor 32 yaşındaki Hamal Hâkim Özaykan. Tıp Doktorları’nın Berat’ın Ankara’ya sevk edilmesi gerektiğini söylediğini anlatan Özaykan, “yol paramız dâhi yok. Çocuğum Yoğun Bakım’da mücadele ediyor. Ben imkânsızlıklar içerisinde kıvranıyorum” diyor.

DİYARBAKIR’DAN
ISPARTA’YA
BİR ACI HİKÂYE
Ev Hanımı Yasemin (32) ve Hâkim Özaykan (32) Diyarbakır doğumlu. Hâkim Özaykan Antalya’da hamallık yapıyor. Yasemin Hanım ve çocukları ise Silvan’da (Diyarbakır) yaşıyorlar.
Hâkim Özaykan ailesini hamallık yaparak geçindiriyor. 2 evlat sahipleri.
9 ay önce 3’üncü bebekleri dünyaya geldi.

İsmini Berat koydular. Doğumundan 15 gün sonra Berat’ın böbrek yetmezliği sorunu yaşadığı tespit edildi. Ve o gün bu gündür bir fırtına esiyor. Acı yaşanıyor.

Hamal Baba Hâkim Özaykan (32) “dünyanın yükünü sırtımda taşıyorum. Bir avuç büyüklüğündeki çocuğumu elinden tutup ayağa kaldıramıyorum. İmkânsızlıklar içerisinde kıvranıyorum. Tutunacak bir dal arıyorum” diyor.
Berat, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastaneleri’nde Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındı. Ancak, Ankara’ya sevk edilmesi gerekiyor. Hâkim Özaykan, “yol paramız dâhi yok. Çaresizlikten kıvranıyorum. Burada kalacak yerimiz yok. Otele gidecek paramız yok. Ailem ve diğer 2 çocuğum ile birlikte Tıp Fakültesi’nde yatıp- kalkıyoruz. Çocuğum ise orada, yaşam savaşı veriyor. Yardım edemiyorum” diyor.

Silvan (Diyarbakır) İlçesi’ne kayıtlı Yasemin ve Hâkim Özaykan çiftinin 3. çocuğu olan Berat’ın doğumdan 15 gün sonra böbrek yetmezliği rahatsızlığı anlaşıldı. Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne sevki gerçekleştirildi. Diyarbakır’dan da Antalya’ya sevk edilen minik Berat, en son Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastaneleri Çocuk Servisi’ne sevk edildi. Böbrek yetmezliği nedeniyle Yoğun Bakım Ünitesi’nde tutulan minik Berat’ın durumu her geçen gün kötüye gidiyor.

Bu yüzden Berat, daha üst bir sağlık kuruluşu olarak Ankara’ya sevkine karar verildi. Ancak sevk için gerekli koşullar şu an için oluşmadı. Tıp Doktorları, bebeğin durumu düzelince sevk işlemini yapacak.

HAMALLIK YAPIYORUM BU
YÜKÜ KALDIRAMIYORUM
Oğlu Berat’ın rahatsızlığı hakkında bilgi veren Baba Hâkim Özaykan, bebeğin doğumdan önce tüm kontrollerinin Diyarbakır Silvan Devlet Hastanesi’nde yapıldığı ancak kendilerine böbrek yetmezliği sorununun olduğunun bildirilmediğini ileri sürdü.

Bu sorunun doğumdan önce anlaşılabildiğini belirten Özaykan, “Doğduktan 15 gün sonra aşıya gittik, böyle bir soruna rastladık. Bizi Diyarbakır’a sevk ettiler. Diyarbakır’da 20 gün çocuğumuz yoğun bakımda kaldı ve bu sürede biraz düzelmeye başladı. Daha sonra Diyarbakır’dan Antalya’ya sevk ettiler. Antalya’dan da Isparta’ya sevk ettiler. Ben yevmiye ile hamallık yapıyorum. Maddi durumum da bu kadar yükü kaldırmıyor. 8 aydır hastanelerde geziyoruz” dedi.

UFAK OLDUĞUNDAN BÖBREK NAKLİ DE MÜMKÜN DEĞİL
Şu anda yevmiye ile Antalya’da çalıştığını dile getiren Özaykan, “Antalya’da çalışıyorum. Maddi durumum yetersiz olduğu için ailemi buraya getiremiyordum. Ben tek başıma gidip geliyordum.. Çocuğum SDÜ Tıp’ta tedavi görüyor.

Buradan da çocuğu Ankara’ya sevk edeceklerini söylediler. Ben de maddi olarak hazır olmadığımı söyledim. Doktor çocuğun durumunun kötü olduğunu söylüyor. Herhalde çocuk ufak olduğu için böbrek nakline de elverişli değil. Ayrıca (‘- bir kişi de çocuğun yanında kalsın’) dediler. Ben yevmiye ile çalışıyorum, eşimin yanında da iki çocuk var. Bu konuda destek bekliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum