Bir Anda Salonu Buz Kesti

‘Isparta Vaat Değil Hizmet Bekliyor’

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mayıs 2015 18:53
Bir Anda Salonu Buz Kesti

IGSİAD tarafından düzenlenen Yılın Başarılı ve Girişimci İşadamları Ödül Töreni’nde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı Lütfi Elvan’ın konuşmasının ardından Yılın Hizmet Sektörü dalında ödül kazanan Gramafon kafenin ödülünü vermek için sahneye gelen MHP Isparta Milletvekili Adayı eski Vali Nuri Okutan’ın çıkışı dikkat çekti.

SUNUCUNUN ‘VALİ’ HATASI
Törende MHP Isparta Milletvekili Adayı eski Vali Nuri Okutan, sahneye önce Isparta Valisi olarak çağrıldı. Sunucunun bu hatası sahnedeki IGSİAD görevlileri tarafından düzelti. Bu hatalı sunuşun ardından sahneye çıkan Nuri Okutan, “Ben Isparta Valisi değil, Ispartalı Valiyim” dedi.

Bakan Elvan’ın programın başında yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Okutan, “Isparta misafirperver bir şehirdir. Ama uysal koyun değildir. Isparta 3 dönemdir vaatler dinliyor. Isparta size ne yapacaksınız diye sormuyor, neden yapmadınız diye soruyor” dedi. Okutan, “Eğer susuyorsak usul bildiğimizdendir” ifadelerini de kullandı.

Okutan’ın bu konuşması Vali Özkan, eski bakan Elvan, AK Parti İl Başkanı Zabun ve AK Parti Milletvekillerinin de oturduğu masada adeta şok etkisi yarattı.

Kısa bir süre buz kesen salonda ki sessizliği MHP masasından gelen ‘bravo’ sesleri bozdu.

Program çıkışında da bu soğuk gerginlik devam etti. AK Parti’lilerin oturduğu masaya vedalaşmak için yaklaşan Nuri Okutan’a AK Parti Milletvekilleri tepki gösterdi. Recep Özel’in Okutan’a ‘Sen vali değilsin. Bu konuşma ayıp’ dediği iddia edildi.

ESKİ BAKAN ELVAN NE DEMİŞTİ
Elvan; “Ağlasun bölünmüş yol çalışmaları hemen başlıyor. Dereboğazı karayolunda ise kalan kesim zor bir kesim. Ama oranın da detaylı projesini yapıyoruz. Proje çalışması devam ediyor. Tüneller var. Zemin etütleri yapılıyor. Projesi tamamlanır tamamlanmaz yapım ihalesine çıkacağız. Diğer Konya bölünmüş yolu ise hızla ilerliyor. Ulaşım konusunda Antalya, Burdur, Isparta’nın ulaşım alt yapısını bana emanet edin gerisini düşünmeyin. İkinci bir husus ise hızlı tren konusu. Proje çalışmaları aşağı yukarı tamamlandı. 2016 yılının ilk yarısında hızlı tren yapımına başlayacağız. Burada önemli iki husus var. Birincisi Isparta’yı hızlı trenle Afyon üzerinden İzmir’e bağlıyor, Ankara’ya, Yozgat’a bağlıyorsunuz. Konya’ya Antalya’ya bağlıyorsunuz. Yolcularımız açısından hızlı tren ve yüksek hızlı trenin gittiği her yere Isparta’da ulaşma imkanı sağlayacaksınız”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum