Bir Araya Gelecekler Ve...

Uzun zamandır arzulanan Isparta birlikteliği için önemli kararlar alındı. 4 Milletvekili, vali ve belediye başkanının katılımıyla TBMM'de yapılacak toplantıda geleceğin Isparta vizyonu masaya yatırılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ocak 2016 14:45
Bir Araya Gelecekler Ve...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, önümüzdeki günlerde Ankara'da milletvekilleri, Vali ve Isparta Belediye Başkanı'nın katılımıyla bir toplantı yapıp kent için atılacak adımları belirleyeceklerini açıkladı. Bilgiç, "Uzun zamandır Isparta'nın arzu ettiği ama yakalayamadığı ruhu bu dönem yakalayabildiğimizi umuyorum. Güçlü yönlerimizi ortaya koyup, akılcı adımlarla yürümeliyiz. Patinaj yapmamalıyız" dedi.

AK PartiIsparta Milletvekili ve TBMM Plan-Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç,IGSİAD heyetini kabulünde ilimiz için önemli bir konuyu gündeme getirdi.Bilgiç, Isparta için milletvekilleri ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ında katılımıyla gerçekleştirilmesi konuşulan zirvenin ilkinin kısa süre içerisinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği heyeti ile ITSO Meclis Başkanı Şahlan ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde birlik ve beraberlik ruhuna değinen Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, şöyle konuştu:

ÖNÜNÜZDEKİ FIRSAT:4 YIL
Hiçbir zaman tek başına iş dünyasının, ya da devletin ya da siyasetin yapabileceği bir şeyyoktur. Ortak hedeflere yönlenmeyi becerebilmemiz lazım. Bu 4 yılı olumluolarak kullanırız diye düşünüyorum. Siyaset kurumunun, iş adamlarının, devlet kurumlarının senkronize çalışması gerekiyor. İş dünyası bu senkronizasyonu kurabilmiş durumda. Bizim işimiz sandıklar açılıncaya kadardır. Uzun zamandır Isparta'nın arzu ettiği ama yakalayamadığı ruhu bu dönem yakalayabileceğini umuyorum. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız hep beraber ortak hareket etme kültürünü yakalayacağız. Belediye yerel hizmetler, politikalar bazında önemli bir lokomotiftir. Yusuf Ziya başkanımızla konuşuyoruz. Geçenlerdearadım, telefonla konuştuk. Önümüzdeki süreçte siyasiler olarak burada ilk toplantıyı yapacağız. Sayın Valimiz ve belediye başkanımızın da katılımıyla butoplantıyı yapacağız. Bu toplantıları artırarak sizlerle birlikte Isparta vizyonunu masaya yatıralım istiyoruz. Sizlerle birlikte önümüzdeki 4 yılda doğru şeyler yapalım diye düşünüyoruz.

HAYAL ETTİĞİMİZ ISPARTA ADIMLARI
Isparta'nınbir kısır çatışmaların, bakış açıların dışında nasıl bir Isparta hayali, hayalettiğimiz Isparta için hangi adımları atmamız gerekiyor bunların kararınıbirlikte vermeliyiz. Tek başınıza aldığınız kararlar bir şey ifade etmiyor.Sivil toplum, üniversite ayağıyla Isparta'nın farklı bir bakış açısına sahipolduğunu rahat söyleyebilirim. İnşallah bu olumlu görüntü ile doğru sinerjiyi yaratarak, doğru şeyleri birlikte yapabiliriz diye düşünüyorum.

PATİNAJ YAPAMAYIZ
Kısır çatışmalardan uzak durmamız gerekiyor. Diğer alanların da kendisini siyasierkle eş tutması ya da onun üzerine oturtması gerekmiyor. Bugün bütünkadrolarımızla bunu yaşadığımıza inanıyorum. Yapacak çok şey var, atılması gereken çok adımlar var. Güçlü yönlerimizi ortaya koyup, akılcı adımlarlayürümeliyiz. Patinaj yapmamalıyız. Süreyya Bilgiç önümüzdeki süreçle ilgili neler düşünüyor' derseniz. 6 ayaklı bir adım. Kamu yatırımları yanında şehrin bu konudaki konsensusu sağlaması gerekiyor. Dördüncü dönemimiz ama biri yalan dönem. 9 yıldır sizleri temsil etmeye çalışıyorum. İlk geldiğim günden bu yanasöylüyorum. Öğrenciler bu şehrin lokomotifi. Üniversitemizi ve okuyan öğrencilerimizin kültürel ve sosyal altyapısını hazırlamamız gerekiyor. Bugün 80 bin öğrencimiz var. 100 bine doğru gidiyoruz. Ama hala bu konuda atabildiğimiz ciddi adımlaryok. En önemli adımlarımızdan birisi ikinci üniversite. 2.üniversite çok tartışma götürdü. İkinci üniversitenin ihtiyaç olup olmadığı tartışılmıyor,nasıl oluşturulması gerektiği konuşuluyor. İkinci üniversitenin ilk planda SDÜ'nün bölünerek ortaya çıkması gerekiyor. SDÜ yavaş yavaş yönetilebilirolmaktan çıkıyor.

Çok büyük çapta bir üniversite. İhtisas üniversitesineyönelerek iki ayrı üniversiteyi oluşturmalıyız. Ama bununla birlikte altyapının sağlanması gerekiyor. En büyük altyapı sorunu barınma. 5 bin kişilik bir yurtprojemiz var. Yurt açığımız 15 bin. 2 sene içerisinde 20 bine çıkacak. Özel İdare'nin yurdu yetmiyor. 3 bin kişilik KYK'nın yaptığı proje var. Hastaneyi yapan firmamız yapacak."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum