Bir Bardak Suda Fırtına Koparmak İstiyoruz

Bir Bardak Suda Fırtına Koparmak İstiyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2016 10:58
Bir Bardak Suda Fırtına Koparmak İstiyoruz

Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi kapılarını Detay Fuarcılık tarafından organize edilen 20. Isparta Santek Yapı Dekorasyon ve Mobilya Fuarı ile ziyaretçilere açtı. Açılışta konuşan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın gelecekte Isparta’yı bir fuar merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyerek “Bugün açılışını yapacağımız fuar merkezine halkımız ve fuar düzenleyici kuruluşlar sahip çıkarsa buranın beş katı büyüklüğünde bir alana buranın beş katı büyük yeni bir fuar merkezi kurmayı hayal ediyoruz” dedi. Hayalin 215 bin nüfuslu bir kent için büyük görülebileceğini belirten Günaydın “bir bardak suda fırtına koparmak istiyoruz” diye konuştu.

BİR HAYAL GERÇEK OLDU
Isparta Belediyesi tarafından yapılan Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi kapılarını dün 20. Santek fuarı ile ziyaretçilere açtı. Açılışta konuşan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın “Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi uzun zamandır hayalimiz olan bir proje idi. Bugün bu hayalimizin açılışını yapacağız. Ama burası birmiş değil. Çevre düzenlemesini de aynı şekilde dikkat çeken kendine yakışır şekilde düzenleyeceğiz. Burası Isparta’mızın kültürel, sosyal anlamda fuar merkezi olacak. Isparta’nın yanında bölgeye hatta gerekirse Türkiye’ye hizmet etsin istiyoruz” dedi.
BEŞ KAT BÜYÜK YENİ FUAR ALANI
Isparta’ya Gökkubbe’den beş kat büyük yeni bir fuar alanı inşa etmeyi istediğini bildiren Günaydın “Isparta’yı bir fuar merkezi yapalım düşüncesini uzun zamandan bu yana taşıyorduk. Bugün açılışını yapacağımız fuar merkezine halkımız ve fuar düzenleyici kuruluşlar sahip çıkarsa buranın beş katı büyüklüğünde bir alana buranın beş katı büyük yeni bir fuar merkezi kurmayı hayal ediyoruz. Burası için de başta hayal deniyordu. Bugün gerçekleşti. Şimdi bu mesnetle daha büyük bir fuar merkezini inşa etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
FUAR MERKEZİ ISPARTA
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın konuşmasında “Böyle bir fuar merkezi ancak büyük şehirlerde yapılabilir. İzmir’de, İstanbul’da, Ankara’da belki de Antalya’da yapılabilir nüfus bakımından. Isparta’ya bakıyoruz. 215 bin nüfusumuz var. Nasıl yapacağız o zaman? Cevabını verelim bir bardak suda fırtına koparmak istiyoruz. Burada bir iki yıl içinde yılda bir iki değil, 10-15 fuar organizasyonuna ev sahipliği yapmak istiyoruz. İnşallah fuar düzenleyici kuruluşların ilgisi fazla olur ve burada Isparta’mızın ekonomisine katkı sunulur” ifadelerini kullandı.
AHŞAP ATÖLYESİNİN İZLERİNİ GÖRMEK ÇOK GÜZEL
MHP Milletvekili Nuri Okutan Gökkubbe Fuar Merkezinin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederek “Fuarın 20’incisi yapılıyor. Detay Fuarcılık ve KOSGEB ile emeği geçen kuruluşları kutluyorum. Talep olmasa bu 20’ye ulaşmak çok zor. Mesleğim gereği birçok fuar açılışını gördüm. Bu kadar canlı ilgiyle karşılaşmamıştım. Daha önce Belediye’nin ahşap atölyesini gezmiştim. Orada çok duygulanmıştım, çok güzel şeyler vardı. Onların da burada izini görmek beni memnun etti. İşte bir mimar belediye başkanı olursa böyle güzel şeyler ortaya çıkıyor. Bildiğim kadarıyla kapalı alan itibariyle büyük bir deneyi. Başkanım da ifade etti daha büyüğünü hayal ediyor. İnşallah onu da hep birlikte açarız. Bu fuarın bol ticarete vesile olmasını diliyorum, emeği geçenleri kutluyorum. Sayın başkanım başta olmak üzere tüm ekibini de tebrik ediyorum” dedi.
ISPARTA AÇISINDAN MUTLULUK VERİCİ
Isparta Valisi Vahdettin Özkan ise “Böyle bir eseri bize kazandırdığı için Belediyemize ve Belediye Başkanımızı tebrik ediyoruz. İlimiz açısından, memleketimiz açısından çok ihtiyaç olan bir alan. Fuar alanı tüm sektörler tarafından dile getirilen bir husustu. Böyle bir ihtiyacın giderilmesi ilimiz ve bizim açımızdan mutluluk verici bir durum. Fuarlar vasıtasıyla hem pazarlamada hem argede hem üretimde, değişik sektörlerin, değişik insanların tecrübelerinin paylaşım yeridir. Bu ekonomimizin gelişmesi, globalleşen ekonomide artık var olan bütün potansiyelleri ilimize, sektöre sunmak açısından fuarlar çok önemlidir. Binanın yapılışı ve fuarın organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür eder, hayırlara vesile olmasını dilerim” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.