“Bir Bisikletliden Daha Güzel Olan Şey, Birkaç Bisikletlidir”

Isparta'nın Perşembe Akşamı Bisikletçileriyle Tanışmaya Hazır Mısınız?

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Ağustos 2021 11:53
“Bir Bisikletliden Daha Güzel Olan Şey, Birkaç Bisikletlidir”

Isparta’da sessiz sedasız, onlarca insan her hafta Perşembe akşamları inanılmaz eğlenceli ve anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. Perşembe Akşamı Bisikletçileriyle tanışmaya hazır mısınız? Unutmayın; Bisiklet, kültürüyle, çevreci olmasıyla, stresi yok eden yapısıyla bambaşka bir güzellik…  

Bisiklete başlamak birçok kaygıyı beraberinde getirse de bu endişeler sosyal medyada tanışacağınız bisiklet topluluklarıyla kısa sürede aşılabilir. Unutmayın ki bir bisikletliden daha güzel olan şey, birkaç bisikletlidir. Bisiklete başlama fikri birçoğumuzu cezbetse de benzer şekilde kaygıları da beraberinde getiriyor. Kullanım amacımıza göre bisikletimizi seçtik, gerekli aksesuarları edindik. Şimdi trafiğe çıkma zamanı. Peki ama nasıl?

3-015.jpg

Eğer mahallenizde, kaldırımda ya da parkta bisiklet sürmüyorsanız bisiklet sürmek, onunla akan trafikte pedallamak çoğu başlangıç düzeyindeki kullanıcı için kaygı unsuru. Hatta birçok bisiklet sever için bisiklete başlama önündeki en büyük engel sayılabilir. Oysaki günümüzde birçok bisiklet topluluğu, her türden kullanıcıya deneyimlerini aktararak, bisiklet kültürünü anlatmak ve toplu sürüşlere davet ederek trafikte sürüş konusunda tecrübe kazanmasına yardımcı oluyor. Bu gruplar her türden kullanıcıya özgü olarak çeşitlendiği için bisiklete dair deneyiminiz ne ölçüde olursa olsun, kendinize uygun bir topluluk bulmanız oldukça kolay.

PLATFORMLAR SOSYAL MEDYADA
Günümüzde her platformun sosyal medya hesapları mevcut. Haliyle arama motoruna yaşadığımız şehrin ismini ve ‘bisiklet’ sözcüğünü yazmak bile birçok seçeneğin önümüze gelmesini sağlıyor. Elbette bu toplulukların gezi-tur amaçlı mı, spor-performans amaçlı mı olduğunu öğrenmek çok önemli. Örnek olarak, başlangıç düzeyi bir kullanıcı olarak performans grubuyla sürüşe katılırsanız bu, motivasyonunuzun kırılmasına sebep olacağı gibi zaman zaman grubun trafikteki ilerlemesini de tehlikeye atar. Bisiklet, kültürüyle, çevreci olmasıyla, stresi yok eden yapısıyla bambaşka bir güzellik. Belki bu sebeplerden dolayı bisikletçilerin hemen hepsi sporun en güzel erdemlerini içinde taşıyor; adeta bu bisikletin yazılı olmayan kurallarından. Paylaşımcılık da bunlardan biri. Birçok bisikletçi ilk bisiklet seçimini, ilk tamirini, ilk performans geliştirme taktiklerini bu topluluklarda öğreniyor. İlk trafik tecrübesi de bu gruplardaki bisiklet dostlarının yardım ve yönlendirmesiyle yapar, trafik korkuları, öğrenilen güvenli sürüş teknikleriyle bu grupların içerisinde erir gider.

1-091.jpg

İŞTE ISPARTA’NIN PERŞEMBE AKŞAMI BİSİKLETÇİLERİ
Bunca laftan sonra şimdi sizi Perşembe Akşamı Bisikletçileriyle tanıştıracağız. Biz, Perşembe Akşamı Bisikletçileriyle Isparta’nın Kayı Köyü’nde tanıştık. Mola zamanında mini bir müzik dinletisinin de tam üstüne geldik…

Grubun lideri Aydın Akyokuş, etkinlikleriyle ilgili şu bilgileri verdi; “Grubumuz 2009 yılında yılında kuruldu. 4 mevsim haftanın her Perşembe günü akşamları buluşup şehrin muhtelif yerlerinde turluyoruz. İl başlarda şehir merkezindeydik sadece. Sayımız arttıkça bunu çevre köylere taşımaya başladık. Mikro kültür turizmine katkı sağlamak, köyleri hareketlendirmek ve farkındalık oluşturmak. Toplumun tüm kesimlerini kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onların sportif ve kültürel aktivitelere motive etmek istiyoruz. Bu hafta Kayı Köyü rotamız vardı. Haftaya başka bir rota da pedal çevireceğiz. Molalar vererek ilerliyoruz. Her yaştan insanın katıldığı bir etkinlik. Hem pandemi kurallarına hem de trafik kurallarına uyarak, gerekli bütün tedbirleri alarak yapıyoruz bu etkinliği. Amacımız, 7’den 70’e bisiklet sayesinde sağlıklı bir hayat sürmenin mümkün olduğunu göstermek. Ispartalılar bize; Isparta Bisiklet Topluluğu Instagram hesabından ulaşabilirler”

Ne dersiniz, sizce de güzel ve anlamlı bir tecrübe değil mi? Chopin “Bir gitarın sesinden daha güzel olan şey, iki gitarın sesidir” demiş. Bisiklet için de bu doğru: Bir bisikletliden daha güzel olan şey, birkaç bisikletlidir. (BORA TÜFEKLİ)

5-003.jpg

2-027.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.