Bir Daha Canlar Yanmasın Diye...

Bir Daha Canlar Yanmasın Diye...

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ekim 2015 17:16
Bir Daha Canlar Yanmasın Diye...

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde sıkça ölümlü kazaların yaşandığı kavşakta bir daha canlar yanmasın diye esnaf aralarında topladığı para ile koyun alıp dualar eşliğinde kurban etti.

Dikkatsizlik, tedbirsizlik, bana bir şey olmaz diye düşünerek araç kullanma gibi daha bir çok nedenden meydana gelen kazalarda her yıl binlerce insan trafik kazalarında yaşamını yitiriyor. Isparta’nın Yalvaç ilçesinde de trafik lambaları olmasına rağmen yapılan ihlaller nedeni ile sıkça kazanın yaşandığı Anıt Kavşağında onlarca insan can verdi yada yaralandı.

Kazaların ardı arkası kesilmeyince Yalvaçlı esnaflar ilginç bir yönteme başvurdu. Aralarında topladıkları para ile koyun alan esnaflar kazaların yaşandığı kavşakta imam eşliğinde dua edip bir daha kaza yaşnmamasını dileyerek kurban kesti. 

 

Fikri ortaya atan esnaflardan Muzaffer Büyükbayram, ‘Burada bugüne kadar çok sayıda kaza meydana geldi ve çok canlarımız gitti. Bir daha üzücü kazalar yaşanmasın diye kurban kesip Allah’tan dilekte bulunmak amacıyla kurban keselim dedik. Arkadaşlara fikrimi söyledim onlarda sağolsun destek oldular ve hocamızla dua edip kurbanımızı kestik. İnşaallah bundan sonra arkada gözü yaşlı insanlar kalmaz’ dedi.
Büyükbayram, kavşakta ışık olmasına rağmen kazaların meydana gelmesinin nedeni olarak da sürücülerin ışık ihlalinden kaynaklandığını bu kavşağa konulacak olan mobese kameralar ile bu ihlallerin ve dolayısı ile kazaların önüne geçilmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Kurban kesilmesine önayak olanlardan biri olan Durmuş Ali Karip de; “Arkadaşlar burada kazaların bir daha yaşanmaması için kurban keselim dediler Yalvaç halkımızın desteği ile kurban kestik. Bir daha insan kanı akmasın diye kan akıttık Allah’tan da böyle olayların bir daha olmaması için dilekte bulunduk’ dedi.

Röportaj esnasında bir kamyonetin kırmızı ışık yanmak üzere iken son süret geçmesi ise olayın boyutunu ortaya koydu. Karip, benzer olayların bu kavşakta sıkça yaşandığını hatta geçtiğimiz günlerde bir Trafik Polisinin gözü önünde benzer olayın yaşandığını ileri sürdü.
Yalvaç ilçe merkezine giriş noktasında bulunan kavşak Konya-Afyon, Isparta-Yalvaç yollarının kesiştiği oldukça işlek bir kavşak. Trafik ikaz lambalarının bulunmasına rağmen bugüne kadar kavşakta çok sayıda maddi hasarlı, yaralamalı ve ölümlü kaza meydana geldiği bildirildi.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum