Bir Dönemde Üç Yeni Şehir

Bir Dönemde Üç Yeni Şehir

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Ocak 2019 10:38
Bir Dönemde Üç Yeni Şehir

Isparta Belediyesi Gölcük Yolu ile İstanbul Yolu arasında kalan 1800 dönümlük alanda yeni şehir kurma çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bölgedeki altyapı çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’da yeni bir şehir doğduğunu dile getirdi. Kapsamlı bir modern şehircilik uygulaması gerçekleştirildiğine dikkat çeken Günaydın, “Çünür Yenişehir’de 50 bin, kurduğumuz bu yeni şehirde 150 bin nüfus barınacak. Üçüncü bir şehir daha kuruyoruz, bunun projesini de önümüzdeki günlerde açıklayacağım” dedi.

‘Isparta’da yeni bir şehir doğuyor’ diyen Başkan Günaydın, şehircilik bakımından evlerin temellerinin atılmadan altyapıyı bitirme hedeflerini devam ettirdiklerini söyledi. Altyapıya büyük önem verdiklerini kaydeden Günaydın, “Baştan yeni bir şehir kuruyoruz. 60 km uzunluğunda 120’lik yağmur suyu boruları döşeniyor. Yine 60 km civarında kanalizasyon hattı çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İçme suyu çalışmalarına geçiyoruz. Kar yağdığında dahi burada çalışıyorduk, burayı bir an önce bitirmek istiyoruz. Tecrübemiz var, Çünür Yenişehir’i bitirmiştik” dedi.
‘Çalışmalar neden büyük ve kapsamlı yapılıyor?’ sorusuyla karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Burası yıllarca kalacak. Yağmur suyu hat çalışmalarıyla Barida Otel, otogar kavşağı bölgesi daha da rahatlatılacak. Gece gündüz yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor.

Burada 8 adet 50 bin metrekarelik yeşil alanlar var. Bu alanlarda her biri kendine ait, kimlikli, yeşil doku oluşturacağız. Türkiye genelinde böyle bir şehircilik uygulaması ilk defa oluyor. Kapsamlı bir modern şehircilik uygulaması gerçekleştiriliyor. Tek tek projelerimizi inceliyoruz. Eksiksiz bir çalışma, örnek bir şehir kurma çabası içerisindeyiz. Heyecanlıyız, çok çalışıyoruz. Kurduğumuz yeni şehirde 150 bin nüfus barınacak. Çünür Yenişehir’de de 50 bine yakın nüfus olacak. Üçüncü bir şehir daha kuruyoruz, bunun projesini de önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Bir dönemde üç şehir kurmuş olacağız. Şehir meydanları, konut alanları ve fuar alanları yer alıyor. Çok farklı bir uygulama olacak, yeşil alanlar içinde kültür tesisleri, kütüphane, resmi daireler ve yapılar yer alacak. Yakın zamanda da oranın altyapısına geçeceğiz. Bu arada da araç gereçlerimizi bir dakika bekletmiyoruz, şantiyeye çekmiyoruz. Birbirine zincirleme şeklinde çalışmalar devam ediyor.

Teknik ve süratli çalışmakla büyük bir ekonomi elde ediyoruz. Devamlı ileriye yönelik planlı ve bilinçli bir altyapı çalışması sürdürüyoruz. Böylece bayındırlık fiyatlarının altıda birine, sekizde birine mal ediyoruz. Malzemeleri kendimiz alıyoruz, ihale yapmıyoruz ve burada görüldüğü gibi gelişmiş belediyemiz sayesinde bu işleri biz yapıyoruz. Bu çalışmalar ülkemize, milletimize güzellikler getirsin. Burayı en güzel şekilde kullanmalarını diliyorum. Her şey Isparta’mıza hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.