Bir Eleştiri De Günaydın’dan

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Özel Altınbaşak Koleji Mezunları Dayanışma Derneği tarafından kurulan ve fakir ve ihtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim ve lise çağındaki çocuklarına ücretsiz ders veren ALDER’i ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2013 00:57
Bir Eleştiri De Günaydın’dan

ALDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çelik ve İdareci Necati Çetinkaya tarafından karşılanan Başkan Günaydın, kurs gören öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrenciler son günlerde dershanelerin kapatılacağı yönündeki açıklamalar üzerine, dershanelerin kendilerine çok faydalı olduğunu ve kapatılmamasını istediler. ALDER Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çelik’te dershanelerin kapatılmaması gerektiğini dile getirirken, verdikleri hizmetler hakkında Başkan Yusuf Ziya Günaydın’a bilgiler verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ise, dershanelerin kapatılması ile ilgili son günlerde gündeme gelen konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Günaydın, çocukların okuldan yetişip gitmesine karşı olmadığını ancak bunun için altyapının 11 yıldan buyana yapılamadığını dile getirdi. Günaydın, “Okullarımız için 11 yıldır bu imkânı niye sağlamadınız. O zaman hangi taraf zayıfsa o tarafı kapatalım. Bu duruma düşürülmemeliydi. Dershaneleri kapatamazsınız. Hatta ‘bizim açığımızı siz tamamladınız, teşekkür ederiz’ demeniz lazımken, ‘kapatıyoruz’ diyorsunuz” dedi.

Kendi döneminde kurs bilmediklerini, okuldan yetişip meslek sahibi olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Ama öyle olursa dershanelere ihtiyaç yok” ifadesinde bulunurken, dershanelerde 100 bin öğretmen, 25 bin civarında da yardımcı kadronun yer aldığını ve bir ordu haline geldiğini söyledi.

Günaydın, “Ordu haline getiriyorsunuz, ardından da kapatıyoruz diyeceksiniz bizde aferin diyeceğiz. Burada asıl suçlu maalesef Hükümetimiz. Birilerine kızıp ta bunu yapıyorsanız, her şeye yazık ediyorsunuz demektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum