Bir Garip Seçim Vaadi

CHP Isparta Milletvekili A. Adayı Süleyman Coşar, Kanal32 ekranlarında yayınlanan ve Gazeteci Şakir Aksöz’ün sunduğu ‘ Ne Var Ne Yok’ programına konuk oldu. Heyecanını ve coşkusunu ekrana taşıyan Coşar, program boyunca ilginç çıkışlara imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Mart 2015 11:50
Bir Garip Seçim Vaadi

13 Yaşında arkadaşlarını örgütlemeye çalışan çocuk büyüdü, Isparta halkının yetiştirdiği bir ‘delikanlı’ oldu…

Şimdi CHP Milletvekili A. Adayı…

En büyük seçim vaatlerinden bir tanesi ise ‘Milletvekili olursam maaşımın bir kuruşunu bile evime sokmayacağım’

Peki; Isparta halkının yetiştirdiği bir ‘delikanlı’ milletvekili maaşı ile ne yapacak?

Seçimlerin en çok konuşulanlarıdır vaatler…

BİR GARİP SEÇİM VAADİ
Maaş zamları, ikramiyeler, ek gelirler, sosyal haklar, ucuz mazot… liste uzar gider… bugüne kadar duyulmuşmudur bilemeyiz ama bu seçimlerde Isparta’da bir garip seçim vaadi ‘hayalet gibi’ dolaşıyor.

MAAŞINI AYDINLANMAYA HARCAYACAK
CHP Isparta Milletvekili A. Adayı Süleyman Coşar, milletvekili olması halinde maaşının bir tek kuruşuna bile dokunmayarak çocukların ve gençlerin eğitimine katkı sağlamak için burs vereceğini vaat ediyor.

DEĞERLERİMİZDEN UZAKLAŞTIRILIYORUZ
Coşar, gençlerin milli ve kültürel değerlerden giderek uzaklaştırıldığını kaydederek “Uyuşturucu kullanımı tavan yaptı, şimdi hükümet bile kara kara bu işin üstesinden nasıl geleceğini düşünüyor. Ne acıdır ki, muhafazakar bir toplum olmamıza rağmen fuhuş aldı başını gitti. Hatta suç olmaktan çıktı” uyarını yaptı.



BİRBİRİMİZE YABANCILAŞTIRILDIK
Yeni nesil sıkıntıların da giderek arttığına dikkat çeken Süleyman Coşar, “Televizyon ve internet bağımlılığı ortada. Ailelerimiz birbirinden giderek uzaklaşıyor. Çocuğun elinde bir tablet, annenin elinde bir kumanda, babanın elinde bir kumanda aynı evde aile birbirine yabancılaşıyor. Elbette bunların temelinde eğitim var” dedi.

GENÇLERİMİZ TARİKAT AĞLARINDA
Coşar, yaşanan yabancılaşmanın tarikat ayağı olduğunu da ileri sürerek “İşte bu yabancılaşmaya bir de tarikatlar, cemaatler eklendi. Isparta’da 70 bin öğrenci var. Bu öğrencilerden 5 bin tanesi devlet yurdunda kalıyor. Geri kalan 65 bin, 60 bin öğrenci nerede? Büyük bir çoğunluğu ne yazık ki tarikat yurtlarında ve her günü Atatürk’e dil uzatmakla, Cumhuriyet’e dil uzatmakla geçiyor. Bu tabloda bizlerinde büyük suçu var. Hatta suçun en büyüğü bizlerde. İşte bu nedenlerle ben eğer önce partililerimiz, ardından da halkımız yetki verirse milletvekili maaşımın bir tek kuruşunu eve sokmayacağım. Benim o maaşa ihtiyacım yok. Maaşımın tamamını çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi için kullanacağım. Burs vereceğim” ifadelerini kullandı.

SAYIN OLAN VEKİL DEĞİL ASİLDİR!
TBMM’de farklı bir milletvekili profili çizmek istediğini dile getiren CHP Milletvekili A. Adayı Süleyman Coşar, “Şimdi bir ‘sayın’ türküsü tutturdular. Sayın vekilim şöyle, sayın vekilim böyle… Ben milletvekili olursam sayın falan olmayacağım. Sayın kimdir biliyor musunuz? Bir çuval un için buğday gibi ezilen köylüdür. Bir torba kömür için yerin derinliklerine umutlarını gömen maden işçisidir. Taşeron işçilerdir. Her bakan değiştiğinde değişen Milli Eğitim Sistemi içerisinde kobaya dönmüş öğrencidir. Sayın kimdir biliyor musunuz? Memurdur, esnaftır, milli sanayicidir, üreticidir” diye konuştu.

PARTİNİN AĞABEYİ
Partisinin ön seçim sürecine de değinen Süleyman Coşar, “Isparta’da 18 tane aday adayı var. Bu mutluluk verici. Ama şunu hemen belirtmek isterim ki hiçbir aday adayı ile yarışmıyorum. Ben hem tecrübe olarak, hem yaş olarak hepsinin ağabeyiyim. Ben tecrübelerimi TBMM çatısı altına taşımak istiyorum. Üstüne basarak söylüyorum. Bir dönem örnek bir milletvekili profili ortaya koyduktan sonra çekileceğim. O koltuğa yapışmayacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum