Bir Gün Köylerimiz Daha Kalabalık Daha Güzel ve Kazançlı Olacak

Bir Gün Köylerimiz Daha Kalabalık Daha Güzel ve Kazançlı Olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2017 11:44
Bir Gün Köylerimiz Daha Kalabalık Daha Güzel ve Kazançlı Olacak

Isparta Belediyesi Ramazan Şenlikleri kapsamında ‘Şehirde Ne Varsa Köyde de Olacak’ Sloganıyla düzenlediği etkinliklerin ikincisini Yalvaç’a bağlı İleği Köyünde gerçekleştirdi.

Ramazan ayında çeşitli tarihlerde 10 köyde ‘Şehirde Ne Varsa Köyde de Olacak’ sloganıyla yola çıkan Isparta Belediyesinin İleği Köyünde düzenlediği etkinliğe Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, belediye meclisi üyeleri, İleği ve yakın köylerin muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

İftar öncesi ve sonrası Hacivat Karagöz, yüz boyama, ebru gibi faaliyetlerin yanı sıra kurulan balon parkta çocuklar doyasıya eğlendi. Köy meydanında kurulan sofralarda iftar beklendi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da iftarını köy halkı ile birlikte açtı. İftar sonrasında yine köy meydanında Semazen gösterisi ve İlahi Sanatçısı Abdullah Beyhan sahne alırken, vatandaşlar Ramazan ayının tadını doyasıya çıkardı. Program süresince ise gerek çocuklara gerek yetişkinlere yönelik dondurma, pamuk şeker gibi çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Yalvaç İleği Köyü Muhtarı Ali Sarıpınar, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a ve ekibine köylerine böyle bir etkinliği getirdikleri için teşekkür etti. Sarıpınar, “Şehirde ne varsa köyde de olacak sloganıyla yapılan bu iftar ve Ramazan programından dolayı şahsım ve köy halkımız adına teşekkür ediyorum. Ramazanlar birlik, beraberlik, kardeşlik ve paylaşmanın adıdır. Isparta Belediyesi buralara kadar geldi, değer verdi. Onurluyuz, gururluyuz. Teşekkür ederiz” dedi.

 

İleği ve bölgedeki yakın köylerdeki vatandaşların kendilerini çok sıcak karşıladıklarını ve bundan duyduğu memnuniyetini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da, “Çok misafirperver ve kıymetlisiniz. Anadolu’nun imbikten geçmiş saf ve temiz insanlarısınız. Komşuluğu, dostluğu bilenlersiniz. Köylerdeki dostluk, arkadaşlık daha güzel. Yalnız yapmamız gereken bir şey var, o da çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim aldırıp, koruyup bu güzel yerlerde hayatlarına devam edebilmelerini, memleketlerine faydalı olabilmelerini sağlamalıyız. Bunu bir gün Türkiye anlayacak. Şu anda köyden şehre devamlı göç var. Ancak bir gün köylerimiz daha kalabalık, daha güzel ve daha kazançlı olacak. Bende Yılanlı köyündenim. Köyün güzelliğini ve özlemini iyi bilenlerdenim. Köyün ve köylünün güzelliğini bilenlerdenim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Köylü Milletin Efendisidir’ demiştir. Buradan Atatürk’ü rahmetle anıyorum. Evet bende köylü milletin efendisidir diyorum” şeklinde konuştu.

01-06-2017-ramazan-senlikleri-ilegi-koyu-(9).jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.