'Bir Köpek Kestim'

Isparta'nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünde, kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü Nurettin Gider'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım'ın yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2013 16:38
'Bir Köpek Kestim'

Isparta'nın Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 14 aydır cezaevinde bulunan sanık Nevin Yıldırım ile aynı cezaevinde bulunan Lale Çanta dahil olmak üzere 14 tanık çağırıldı.

Tanıklar arasında bulunan kayınvalide Aysel Yıldırım, kayınbirader Hasan Hüseyin Yıldırım ile aynı ismi taşıyan dede ve Nevin Yıldırım'ın kız kardeşi Mümine Yıldız da tanıklık yapmama hakkını kullandı. İlk duruşmaya baro tarafından tayin edilen avukat ile katılan davacı taraf, bu kez vekalet verdikleri Hülya Özcan ve Dudu Kılınç ile birlikte duruşmaya geldi. Duruşmaya Nurettin Gider'in annesi ve eşi ile İstanbul'da yaşayan iki dayısı katıldı. Feminist grubu üyesi 3 kadın da duruşmayı dinledi.

BİR KÖPEK KESTİM
Mahkeme, Nevin Yıldırım'ın kayınpederi İlyas Yıldırım'ı da dinledi. Olay gecesini anlatan İlyas Yıldırım, kahveden eve döndüğünde tuvalete girdiğini ve o esnada bir bağrışma sesi duyması üzerine üst kata çıktığını söyledi. Yıldırım, gelini Nevin Yıldırım'ı elinde tüfek ve kanlı elleri ile şoka girmiş halde gördüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne oldu?' diye sorduğumda 'Köpek kestim' dedi. 'Ne köpeği?' diye sorduğumda 'Nurettin köpeğini kestim' dedi." Mahkeme heyetinin Nevin Yıldırım'a konuyla ilgili soru sorması üzerine Yıldırım, kayınpederinin anlattıklarını doğruladı.

CESETTE KULANDIM
Mahkeme heyeti soruşturma sırasında toplanan delilleri sanık Nevin Yıldırım'a gösterdi.Yıldırım olayda kullanılan bıçağı göstererek, "Bunu nerede kullandın?" diye soran mahkeme başkanına "Cesette kullandım" yanıtını verdi

BENİ EŞİNE KENDİ GÖTÜRÜYORDU
Tanıkların Nevin ile Nurettin arasında gönül ilişkisi olduğu şeklindeki ifadeleri üzerine Nevin Yıldırım, "Keziban Gider'in bütün olanlardan haberi vardı.Hatta bana, 'Dayın iş konusunda seninle konuşacak' diye ısrar edip eve götürüyordu. Çay koyuyordu ve biz konuşuyorduk" dedi.
Keziban Gider ise itiraz ederek, "Nevin ile eşimi pamuk toplamaya gittiğimizde öpüşürken gördüğüm sırada çektiğim acıyı eşim öldüğünde bile çekmedim. Hangi kadın kendi eliyle kocasını başka bir kadına teslim eder" diye konuştu.

DURUŞMA YANLIŞ YÖNDE SEYREDİYOR
Tanıkların dinlenmesinin ardından Avukat Hilmi Tütüncü duruşmanın yanlış seyir izlediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Dinlenen tanıkların ifadelerine baktığımızda hep duyumlar üzerine hareket edildiğini görüyoruz. Olayı görenin olmadığı açık.Tüm tanıklar Nevin ve Nurettin arasında bir gönül ilişkisi olduğu yönünde duyum aldıklarını ifade ediyor. Oysa ortada böyle bir durum yok. Az önce mahkemede gösterdiğiniz silahı müvekkilim Nurettin'in üzerinde gördüğünü söyledi. Diğer yandan tanık torpido gözüne alınan silahın aynı silah olduğunu ve olay gecesi maktülün yanında bulunduğunu belirtti. Bu da zorlar bir ilişki olduğunu ortaya koyuyor. Müvekkilim gönül ilişkisi kurduysa parası da hazır olduğuna göre neden el ele kol kola verip İstanbul'a gitmedi. Dava bu yönüyle ela alınmalıdır. Müvekkilimin ruhsal sağlığı konusunda İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevki konusundaki talebimizi yineliyoruz"

DOSYA SDÜ'YE GÖNDERİLECEK
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, dosyanın incelenmesi için Süleyman Demirel Üniversitesi (Sdü) Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümüne gönderilmesine ve davanın 10 Ocak 2014 tarihinde görülmesini kararlaştırdı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.