Bir Soruşturmada Valilikten

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yayınlanan "Isparta ve Çevresindeki Türbe ve Ziyaret Yerleri" Kitabında Gümüşgün'deki Sinan Dede Türbesinin bira kutulu bir fotoğrafla tanıtılması skandalıyla ilgili Isparta Valiliği de soruşturma başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2014 11:05
Bir Soruşturmada Valilikten

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yayımlanan ‘Isparta ve Çevresindeki Türbe ve Ziyaret Yerleri’ kitabında kelimenin tam anlamıyla kültürel bir skandala imza atıldı.

Kitabın 230. sayfasında Gümüşgün (Baladız)’de bulunan Sinan Dede (Sinan Baba) türbesi anlatılırken kullanılan fotoğrafta ‘Türbenin penceresine kullanılması için bırakılan mumlar’ açıklaması yazıldı. Fotoğraflarda mumların yanında bira kutusu ve deterjan bidonu yer alıyor.

Konuyla ilgili Haber için Tıklayın

Konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ilgili soruşturma başlattığı haberini duyurmuştuk.

Jet Soruşturma Haberi İçin Tıklayın

Isparta Valiliği'nden yapılan açıklamada, Valilik Makamı'nın da konuyla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada "Süleyman Demirel Üniversitesinden 7(yedi) akademisyen tarafından hazırlanarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce basımı yaptırılan “ Isparta ve Çevresindeki Türbe ve Ziyaret Yerleri “ adlı kitapta kullanılan bir türbeye ilişkin fotoğraf ile ilgili gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.