“Vücudumuzun Askerleri Dişlerimizdir”

Isparta'nın tanınmış Diş Hekimlerinden Pınar Kahraman, Ağız ve Diş sağlığı hakkında önemli bilgiler verdi.

Yayınlanma:
“Vücudumuzun Askerleri Dişlerimizdir”

“Vücudumuzun Askerleri Dişlerimizdir” açıklaması sonrası yeni bilgilendirmeler yapan Dt. Pınar Kahraman, ‘Dişlerimizi özenle fırçalamalıyız’ dedi.

Özel Isparta 32 Diş Kliniği Diş Hekimlerinden Pınar Kahraman, genel sağlık prensiplerinin başında yeterli eğitim olması gerektiğini belirtti.

Kahraman “Toplumumuzda genel sağlık prensiplerinin içinde yer alan ağız ve diş sağlığı konuları, zaman zaman geri planda kalabiliyor. Diş deyip geçilmemesi gerekiyor. Birçok sağlık sorununun başında diş bakımsızlığı geliyor’ dedi.

Pınar Kahraman: Unutulmamalıdır ki vücut muhteşem dizayn edilmiş bir organizmadır. Sağlıklı bir diş çiğneme sırasında sürekli beyne sinyaller gönderir ve çiğneme sırasında beyin dişin hareketlerini kontrol eder. Örneğin sert bir cisim çiğniyorsanız bir miktar esnerken ,yumuşak besinlerde bunu yapmaz. Her gün farkında olmadan yapılan yeme esnasında bile müthiş bir sistem çalışır .Ve bu sistem ne olursa olsun maalesef tüm orijinal haliyle herhangi bir tedavi ile yerine konamaz .Dolayısıyla her şeyde olduğu gibi diş sağlığımızı da öncelikli olarak korumak zorundayız.Tabiki herhangi bir nedenle kaybedilen dişlerin yerine yenisini yapmak da mümkün. Ama yine de diş sağlığımıza önem verelim.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.