Bir Taşla Üç Kuş

Bir Taşla Üç Kuş

Yayınlanma:
Bir Taşla Üç Kuş

İşkur Isparta İl Müdürlüğü, Üniversite öğrencilerine iş deneyimi ve para kazanma imkânı sağlayan proje başlattı. İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz; “Bu proje ile öğrenciler mezun olduktan sonra daha kolay iş bulma imkanına sahip olacaklar” dedi. 

Türkiye İş Kurumu (İşkur) Isparta İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, Üniversite öğrencilerinin işbaşı eğitim programına katılarak iş deneyimi kazanabileceklerini ve bunun karşılığında da çalıştıkları güne göre aylık bin 286 lira gelir elde edebileceklerini açıkladı.

ÖKSÜZ; “PROJEYİ SÜLEYMAN DEMİREL 

ÜNİVERSİTESİ İŞBİRLİĞİ İLE YAPIYORUZ” 

Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliği ile uygulamaya koydukları proje konusunda İş ve Meslek Danışmanları vasıtasıyla saha çalışması yaptıklarını ve şuana kadar 10 işletme belirlediklerini ifade eden İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “En az 2 sigortalı çalışanı bulunan işyerlerinde uygulanan ve işverene hiçbir maliyeti olmayan programa katılacak. Böylece, üniversite öğrencileri, hem bir meslek ile ilgili deneyim kazanırken hem de günlük 38,48 TL olmak üzere aylık net asgari ücret düzeyinde bin lira gelir elde edebileceklerdir. 

“İSTEYEN İŞYERİNİ KENDİSİ BULUYOR, 

İSTEYENE BİZ BULUYORUZ” 

Bu doğrultuda, ilimizde bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi’nde öğrenim gören 3 ve 4’üncü Sınıf öğrencileri için Ekonomi Bölümü ile ortak bir çalışma yapıyoruz. İl Müdür Yardımcımız Mustafa Höke koordinatörlüğünde İş ve Meslek Danışmanlarımız tarafından yürütülen proje kapsamında; Öğrenciler ya kendileri çalışacakları işyerlerini bulabiliyorlar ya da kendilerine en yakın İŞKUR birimimize gelerek bizden yardım alabiliyorlar. 

“ÖĞRENCİLER, BİR TAŞLA ÜÇ KUŞ 

VURMA İMKANINA KAVUŞACAKLAR” 

Böylece, gençlerimiz hem para kazanacaklar hem de bir meslekte deneyim kazanarak mezuniyet sonrasında daha kolay iş bulabileceklerdir. Diğer bir deyişle öğrencilerimiz bir anlamda bir taşla üç kuş vurma imkanına kavuşacaklardır. Zira artık neredeyse bütün işletmeler işe alımlarında öğrencilik süresince iş deneyimi kazanıp kazanmadığına bakıyorlar. Programın süresini işveren ve katılımcı kendisi belirliyor. İster 3 ay ister 15 gün. Yeter ki gencimiz o işin nasıl yapıldığını bu süre içinde öğrenebilsin. Bu şekilde mezun olduklarında bu iş tecrübesini de kanıtlamış olacaklardır” dedi.

“AMAÇ; İŞSİZLİĞİN AZALTILMASI, 

İSTİHDAMIN ARTIRILMASI” 

İl Müdür Vekili Öksüz ayrıca; “Bu programı özellikle genç işsizliğin azaltılması bakımından önemsiyoruz. Bu önemin bir göstergesi olarak günlük ödenen miktarı 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren 46,23 lira olarak belirlenmiştir. Ayrıca işverenlerimiz bu programa katılan kişileri istihdam ederlerse de imalat sektöründe 42 diğer sektörlerde 30 ay boyunca işveren sigorta primleri biz ödüyoruz.” dedi. 

“10 İŞYERİ BELİRLENDİ, 150’YE KADAR 

ÖĞRENCİ ÇALIŞTIRILABİLECEK” 

İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, İş ve Meslek Danışmanlarının çalışmaları doğrultusunda proje kapsamında öğrenci çalıştırılacak 10 işyeri belirlendiğini ve bu sayının artarak devam ettiğini vurgulayarak, 150’ye kadar öğrencinin bu kapsamda çalışabileceğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum